Християните в САЩ празнуват победата: те успяха да защитят Библията.

...
Християните в САЩ празнуват победата: те успяха да защитят Библията.
Коментари Харесай

Стоката, която Тръмп не можа да обложи в търговската война с Китай - Библията

Християните в Съединени американски щати честват успеха: те съумяха да защитят Библията. Наличието на Светото писание в Съединените щати беше застрашено от решението на Доналд Тръмп още веднъж да увеличи митата за импорт от Китай, заяви Би Би Си.
Библията беше в листата на стоките, импортирани от Китай, за които се ползват нараснали вносни мита. Това означаваше, че цената на новите екземпляри от Библията може да нарасне внезапно и тиражът на книгата ще бъде доста понижен.
И предходната седмица Тръмп направи избавителни за християните ремонти в митническата си политика: под натиска на обществото Библията беше изключена от листата с артикули, подлежащи на спомагателни мита.
Как стана по този начин, че комерсиалната война с Китай може да се трансформира в значим фактор в религиозния живот на американските християни?
Факт е, че в Китай се разгласяват повече от половината от всички копия на Библията, които в този момент се издават в света. Китай е най-големият издател на библия в света. Amity Press, издателска компания, основана в Нанкин, е произвела близо 200 милиона копия на Библията от 1988 година насам.
Двамата най-големи издатели на Библията в Съединени американски щати - Zondervan и Thomas Nelson (собственост на HarperCollins) – печатат към 75% от техните копия на Библията в Китай.
" Американските издателства реалокираха продукцията си в чужбина преди десетилетия, без да оставят обилни уреди в страната, които биха могли да послужат като опция ", споделя Марк Шенвалд, началник на издателството за християнската литература в HarperCollins.
Както изясняват издателите, една от аргументите лъвският дял от тиража на Библията на британски език да бъде оповестен в Китай е, че точно в Китай техниката на щемпел върху доста тънка хартия е добре сложена. Именно на такава хартия е отпечатана забележителна част от тиража на Библията. В същото време китайските издатели, които печатат Библията, работят най-вече с съоръжение, създадено във Англия, Германия, Италия, Швейцария и Япония.
Библията в Съединени американски щати обичайно остава измежду най-продаваните книги. Според специалисти на HarperCollins към 20 милиона копия на тази книга се продават всяка година в Съединените щати.
Цените на Библията са относително ниски, огромен брой копия се популяризират гратис. " Библейският налог " на Тръмп обаче би сложил под въпрос практиката за разпространяване на Библията гратис и би затруднил американските духовни пастири и религиозните организации да изпълнят главната си задача - да популяризират словото Божие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР