Християните по света се събраха в храмове на Бъдни вечер,

...
Християните по света се събраха в храмове на Бъдни вечер,
Коментари Харесай

Християните по света посрещнаха Рождество, папа Франциск призова за мир

Християните по света се събраха в храмове на Бъдни вечер, когато съгласно библейското поверие звезда в небето над Витлеем е възвестила раждането на Спасителя. От базиликата " Свети Петър " във Ватикана, главата на Римокатолическата черква папа Франциск прикани за мир в обичайното си послание " Урби ет орби " - " Към града и света ".

В базиликата " Рождество Христово " във Витлеем, духовният лидер на римокатолиците в Светите земи отслужи среднощната литургия. Пиербатиста Пицабала дойде от Йерусалим и насочи обръщение за мир. В храма имаше и стотици вярващи от целия свят.

От Ватикана Франциск насочи обичайното си обръщение на седмото Рождество, което посреща като папа. Той подсети за страдащите във военни спорове по света, като уточни Ирак, Ливан, Йемен, Украйна, страни в Африка и загатна обичания сирийски народ, който по думите му - не вижда завършек на военните дейности в страната си.

В посланието на Франциск особено място имаха мигрантите. Несправедливостта ги кара да прекосят пустини и морета, които се трансформират в гробища. Те търсят заслужен живот, само че се изправят пред стени от равнодушие - сподели Светият отец.

Папа Франциск помоли Божия наследник да донесе светлина в живота на страдащите измежду фамилията на хората.
Папа Франциск: Нека Той смекчи сърцата ни, постоянно от камък и обърнати единствено към себе си и ги трансформира в принадлежности на неговата обич. В този щастлив ден на Рождество, дано даде своята деликатност на всички и донесе светлина измежду мрака на света.
Десетки хиляди вярващи изслушаха думите на папа Франциск от площад " Свети Петър " във Ватикана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР