Християндемократическият съюз (ХДС) проучва възможността Ангела Меркел да предаде пълномощията

...
Християндемократическият съюз (ХДС) проучва възможността Ангела Меркел да предаде пълномощията
Коментари Харесай

ХДС проучва варианти Анегрет Крамп-Каренбауер да стане канцлер на Германия

Християндемократическият съюз (ХДС) изследва опцията Ангела Меркел да съобщи пълномощията си на канцлер на Германия на новия водач на консерваторите Анегрет Крамп-Каренбауер до привършване на сегашния законодателен интервал - 2021 година

Това оповестиха източници от управлението на партията пред вестник " Билд ", съобщи ТАСС.

Припомняме, през предходната седмица Анегрет Крамп-Каренбауер беше определена за водач на ХДС.

Според изданието ХДС обмисля подобен проект при положение, че социалдемократите изоставен обединението (блок ХДС/ХСС и Социалдемократическата партия на Германия). През идната година обединението е изправена пред съществени тествания - през май ще се проведат изборите за Европейски парламент, а през есента ще има избор в три източногермански провинции (Бранденбург, Саксония и Тюрингия).

Не е изключено социалдемократите да заемат четвърта позиция след ХДС, Зелените и " Алтернатива за Германия ". Ако обстановката се развие по подобен метод, доста е евентуално социалдемократите да изоставен обединението.

Много членове на Социалдемократическата партия свързват загубата на утвърждение с присъединяване в държавното управление на Германия.

При подобен сюжет християндемократите възнамеряват да основат държавно управление на малцинството с Крамп-Каренбауер на поста канцлер. Свободната демократическа партия и Зелените алармираха, че са подготвени да поддържат подобен вид . Възможно е образуването на коалиция " Ямайка " ( цветовете на блок ХДС/ХСС, свободните демократи и Зелените съответстват с цветовете на флага на Ямайка).

Свободните демократи имат едно изискване - държавното управление да не се управлява от Меркел.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР