Християндемократическият съюз (ХДС) на германската канцлерка Ангела Меркел спечели втория

...
Християндемократическият съюз (ХДС) на германската канцлерка Ангела Меркел спечели втория
Коментари Харесай

Германските консерватори спечелиха извънредни избори за кмет в град Гьорлиц

Християндемократическият съюз (ХДС) на немската канцлерка Ангела Меркел завоюва втория тур на изборите за кмет в град Гьорлиц, побеждавайки Алтернатива за Германия (АзГ), предадоха Асошиейтед прес и Ройтерс.

Резултатите от гласуването в Гьорлиц се считат за показателни за идните на 1 септември провинциални избори в Саксония и Бранденбург, предава Българска телеграфна агенция.

Кандидат на ХДС беше 51-годишният Октавиан Урсу, преселник от Румъния, пристигнал в Германия през 1990 година. Той завоюва 55,1 на 100 от гласовете. Кандидатът на АзГ Себастиан Випел, който имаше преднина на първия тур, получава 44,9 на 100, предава Българска телеграфна агенция.

През последните години Гьорлиц е обичано място за снимане на филми, в това число огромни продукции като " Гранд хотел " Будапеща " и " Гадни копилета ". Актьори, режисьори и други кинодейци, които са снимали в града, подписаха писмо, призоваващо жителите " да не се поддават на омразата и враждебността, различието и изключването ". Алтернатива за Германия осъди писмото като нежелателен съвет извън.

" Това не беше избор " за " Урсу, а по-скоро избор против претендента на АзГ, против мен ", съобщи Випел. " ХДС трябваше да разчита на поддръжката на доста групи, в това число на крайнолевите екстремисти, без които нямаше да съумеят. Гледайки напред към провинциалните избори в Саксония, имаме положителни позиции ".

Урсу от своя страна съобщи, че успеха му демонстрира, че множеството поданици на Гьорлиц поддържат концепцията градът да остане отворен за чужденци. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР