Християн Пендиков за първи път извънредно застана пред камерата на

...
Християн Пендиков за първи път извънредно застана пред камерата на
Коментари Харесай

Пендиков с първи думи след побоя: Заплашват майка ми с убийство

Християн Пендиков за първи път изключително застана пред камерата на bTV. Секретарят на българския клуб в Охрид приказва мъчно, защото е с шина след интервенцията във ВМА. Ще я носи още един месец.

Християнразказа всичко за нападението. Близо месец след него, заканите не престават. По думите на Пендиков има информация, че може да бъде нападнат и тук, в България. Заплашват и майка му, и околните му.

Той разказаи по какъв начин самият той не е понасял българите като по-млад и по какъв метод преди няколко години се пробудил и станал македонски българин.

„ Аз бях в заведение, в което бяха мои приятелки. Дойдоха двама, трима индивида изапочнаха да ме атакуват, че съм българин. Само с думи. Защо съм се наричал българин, че съм предател. И такива работи “, спомня си той.

„ След това излязох от заведението, да се обадя на Томе, да му кажа какво е станало. Председателят на клуба, след коетоизлезе Илия и ми взе телефона. Каза ми – „ Влизай вътре, с цел да няма проблеми “. Аз влязох вътре и видях, че не съм мечтан в заведението. Взех си якето и излязох навън. Отивах към паркинга сам, за да си взема колата и да си потегли. И там се случи всичко “, описа Пендиков.

„ Ние учихме такаваистория, че само сърбите са ни братя и всички други са желали да се случва нещо неприятно на Македония “, съобщи Пендиков.

От няколко дни Пендиков има денонощна полицейска отбрана. Получава фотоси на оръжие и закани, че хора ще дойдат в България.

„ Майка ми я заплашват през цялото време. Пишат ѝ, че ще я убият, че сме предатели, че би трябвало да се изселим от Македония, че не сме за там. Мечтая един ден да можем да се върнем в Македония, решително да кажа, че съм българин и никой да не ми направи нищо – не само на мен. На всички, които живеем в Македония и сме македонски българи “, съобщи Пендиков.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР