Християн Корунчев от софийския клуб "Армеец" е новият републикански шампион

...
Християн Корунчев от софийския клуб "Армеец" е новият републикански шампион
Коментари Харесай

Корунчев срази Костов за републиканската АМ титла в стил К1 на Muay Thai Grand Prix Bulgaria

Християн Корунчев от софийския клуб "Армеец " е новият републикански първенец Автомагистрала в категория 75 кг жанр К1 след победа с 3:0 съдийски гласа над Радослав Костов от клуб "Боил " във Варна на първата у нас галавечер Muay Thai Grand Prix Bulgaria пред над 1000 души в зала "Универсиада ".

Двубоят бе много оспорван, като и двамата бойци имаха моменти на превъзходство на кръга, а първата част мина под диктовката на Корунчев. Във втория рунд обаче Костов оказа освен сериозна опозиция, само че и сполучливо опита да наложи превъзходство на кръга, до момента в който третият сегмент от борбата бе много нервозен и под напрежение. Варненецът имаше преимущество във връзка с интензитета на ударите, само че не и по това на успеваемостта, а по-добрата работа с ръце на Корунчев явно му заслужи доверието и признанието на съдиите. Костов бе очевидно отчаян от тяхното решение, само че трябваше да признае провалянето пред сънародника си.

Мuay Тhai Grand Prix се състои от две посоки - Muay Тhai Grand Prix (MTGP), което развива спорта муай тай и Кickboxing Grand Prix (KGP), което надлежно развива спорта К1 кикбокс. Мuay Thai Grand Prix се провежда от "Муай тай Гран при България ", франчайз на MTGP за страната. Планира се да се организират 3 събития на година в България - две по-мащабни - едното в София, другото в различен огромен град и третото - по-малко по мащаб, единствено Тhe road to MTGP, в по-малък град.

С това се цели да се разпространяват спортовете кикбокс и муай тай и да се създадат по-масови и по-достъпни за хората. Също по този начин концепцията е да се "извадят " тези два все по-популярни по света спорта от стандарта на експанзията, "уличните боеве " и директната корелация сред престъпността, деянията на неприятно държание и бойните спортове.
Мuay thai grand prix е най-голямата верига за кикбокс и муай тай във Англия. Създадена е през 2015 година от Philip Tieu и Kieran Keddle, които преди този момент имат проведени над 30 сходни мероприятия. Мuay thai grand prix към този момент има 20 надпревари в Англия (Лондон, Бирмингам), Франция, Швейцария, Ирландия, Гърция, а от идната година в Канада и Австралия.

Поканени са да провеждат извънредно бойно събитие на надпреварата Гран при на Абу Даби във Формула 1 на 24.11.2018. През 2017-а вършат муай тай събитие пред 30000 индивида в Багдад, а за 2019-а са поканени да създадат такива и на Канарските острови и остров Реюниън. МTGP се отличава с високо качество на боевете, красиво образно оформление и мощен маркетинг. Амбицията на промоцията е да стане водещата международна организация за муай тай и кикбокс.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР