Христина Попова, която миналата седмица си купи от голям хипермаркет

...
Христина Попова, която миналата седмица си купи от голям хипермаркет
Коментари Харесай

Жена си купи заразена с тения дроб сарма от голям столичен хипермаркет

Христина Попова, която предходната седмица си купи от огромен хипермаркет в София агнешки комплект за дроб сарма с тения в него, към този момент е получила резултатите от лабораторното проучване на Агенцията за сигурност на храните. Те изрично потвърждават, че продуктът е инфектиран.

София

В края на ноември Христина Попова от София купува от огромен хипермаркет в столицата, в кв. Банишора агнешки комплект за дроб сарма. Докато го мие вкъщи открива, че в него има тения. Веднага подава сигнал в Агенцията по сигурност на храните и желае лабораторно проучване. Резултатите изрично демонстрират, че агнешките вътрешности в действителност са инфектирани с тения.

Семейство Попови отхвърлиха да застанат пред камерата ни. Разказаха, че са върнали инфектираната дроб сарма в хипермаркета и са получили назад парите си. Семейството обаче, упорства Агенцията по храните да ревизира чия е виновността инфектирания артикул да стигне до пазара и отговорните да бъдат осъдени.

От Агенцията за сигурност на храните изпратиха документално мнение до Българска национална телевизия, в което са безапелационни, че " откритата тения в агнешкия комплект е паразит, който не е рисков за хората. От него боледуват единствено дребни преживни животни, които се заразяват с яйцата на тенията при хранене и стават гостоприемник. "

След инспекция на Агенцията за сигурност на храните излиза наяве, че продуктът е бил опакован за комерсиалната верига от димитровградска компания " Лотос " ООД. Престои обстойна инспекция на случая. Това, което досега се знае, че димитровградската компания не е почистила добре агнешките артикули, за което ще бъде санкционирана.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР