Христиан Пендиков и подсъдимия за побоя му Илия Спасески застанаха

...
Христиан Пендиков и подсъдимия за побоя му Илия Спасески застанаха
Коментари Харесай

Пендиков се яви в съда в Охрид, процесът е срещу един от биячите му

Христиан Пендиков и подсъдимия за побоя му Илия Спасески застанаха за първи път очи в очи след 19 януари, когато секретарят на българския клуб Цар Борис Трети в Охрид беше пребит на брега на охридското езеро. Пендиков се яви на делото против Спасески, само че по този начин и не беше изслушан от съда.

Съдът одобри като нови доказателства всички лекарски документи за лекуването на Пендиков в България, от които би трябвало да стане ясно дали телесната щета е междинна или тежка.

Това стана мотив отбраната на Спасески да изиска отсрочване на делото, с цел да се запознае с новите доказателства.

Съдът отхвърли и юристите демонстративно напуснаха правосъдната зала, като оставиха подсъдимия без отбрана. Така безусловно принудиха съда да отсрочи делото и провалиха разпита на Христиан Пендиков.

Христиан Пендиков влезе в правосъдната зала дружно с юриста си 10 минути преди началото на делото, а подсъдимият Илия Спасески се появи безусловно секунди преди съдията и не погледна Пендиков в очите.

Вещите лица и очевидците също бяха в залата и заявиха, че са подготвени да дадат показания. Защитата на Спасески, обаче влезе в спор с прокуратурата за новите доказателства, които били импортирани в последния миг и изиска отсрочване, което съдът отхвърли.

Спор провокира и експертизата на признатия към този момент като доказателство видеозапис от охранителна камера на побоя над Христиан Пендиков. Според отговор от македонското вътрешно министерство не можело да се направи лицево различаване на участниците в него.

Съдът беше заставен да отсрочи делото за 12 юли, когато да разпита първо Христиан Пендиков. Пендиков се връща в България, с цел да продължи лекуването си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР