Хрема, запушен нос и кихане не са признаци за COVID-19.

...
Хрема, запушен нос и кихане не са признаци за COVID-19.
Коментари Харесай

Защо хремата и запушеният нос не са признак за COVID-19 |

Хрема, запушен нос и кихане не са признаци за COVID-19. Това посочва проф. Тим Спектър, епидемиолог от Лондонския кралски лицей в изявление за Би Би Си Радио 4.  

Според проф. Спектър симптомите на простуда като кихане, хрема и запушен нос не навеждат на мисълта за болест с COVID-19. 

По-вероятните индикатори за коронавирусна зараза са отмалялост и главоболие. Изследванията демонстрират, че присъщите първи признаци за заболелите от ковид са загуба на усет и подушване. 



Графиката е по данни на Национална здравна работа на Обединеното кралство и Световната здравна организация

" В момента хората са доста обезпокоени от признаците на простуда, тъй като не са сигурни дали това е простуда или COVID-19 ", споделя професорът. 

" Трябва да осъзнаем, че може би 98% от всички направени проби поради признаци на простуд, са негативни, което значи, че хората бъркат ", прибавя той.

Страховете на хората се усилват, защото навлизаме в сезон, когато инфекциозните болести се усилват. 



Проф. Спектор призовава  да не се прибягва незабавно до тест за ковид:   " По опция си останете у дома, в случай че имате признаци на простуда. Не бързайте да вършиме тест за COVID-19. Трябва да мислим по метода на изключването, а не просто да следваме общоприетите критерии за признаци ", споделя още той. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР