Храносмилането е изключително важно за загубата на килограми. Разбира се,

...
Храносмилането е изключително важно за загубата на килограми. Разбира се,
Коментари Харесай

Колко дълго се преработват различните храни и защо е важно да знаете

Храносмилането е извънредно значимо за загубата на килограми. Разбира се, точното време за храносмилане зависи от физическото здраве, метаболизма, възрастта и даже пола, само че в общи линии някои храни се преработват за минути, до момента в който други прекарват доста повече време в тялото ви.

Всъщност храносмилането е процесът, в който храната се разпада на дребни частици, които се трансферират от червата в кръвта. Важно е да знаете какъв брой време се храносмила всяка храна:

Бързо смилаема храна

Ако ядете доста бързо смилаема храна, ще откриете, че ядете повече от нужното, тъй като доста скоро откакто се нахраните, храната изчезва и още веднъж се чувствате гладни. Този тип храна дава енергия- с други думи скок на глюкозата. Може да ви звучи добре, само че в случай че в тялото ви има прекалено много глюкоза, неизползваната част се трансформира в лой.

Бавно смилаема храна

Този тип храна покачва равнищата на кръвната захар доста по-бавно, което ви дава по-балансирана сила. Но в случай че ядете единствено такава храна, храносмилателната ви система ще би трябвало да работи непрестанно, което не е добре за тялото.

Специалистите оферират да не се смесват постепенно смилаема храна и бързо смилаема храна в едно ястие. Също по този начин не е целесъобразно да ядете бързо смилаема храна скоро откакто сте яли бавносмилаема, тъй като по този метод натоварвате храносмилателната си система. Сутрин и вечер е целесъобразно да ядете бързо смилаема храна, с цел да дадете опция на стомаха ви да си почива нощем.

1. Вода

Попада в червата неотложно

2. Плодов или зеленчуков сок

15-20 минути

3. Сурови зеленчуци

30-40 минути

4. Сготвени зеленчуци

40 минути

5. Риба

45-60 минути

6. Салата с олио

1 час
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР