Хранителните продуктите с изтекъл срок на годност не могат да

...
Хранителните продуктите с изтекъл срок на годност не могат да
Коментари Харесай

Продукти, които нямат срок на годност

Хранителните продуктите с изминал период на валидност не могат да се употребяват и всеки знае за това. Освен неприятно променения усет, това може да бъде рисково за здравето. Има обаче артикули, които на процедура не се скапват с години и епохи и не е нужно да се притеснявате за периода им на валидност.

Разказваме за 10 продукта, които не губят качеството и хранителната си стойност с течение на времето.
 Снимка 358051
Източник:

Мляко на прахуляк

Ако млякото на прахуляк е създадено в сходство с технологията и опаковано в херметически резервоар, този хранителен артикул може да се съхранява за неопределен срок, без загуба на усет и хранителни качества.
 Снимка 352180
Източник:

Соев сос

Дори в отворен съд соевият сос не се скапва най-малко 3 години. В запечатаните опаковки срокът на валидност на този артикул се усилва, само че това зависи от качеството на продукта, метода на произвеждане и температурата на предпазване.

Ако соевият сос е естествено ферментирал, той може да се съхранява до 2-3 години. Съставът не би трябвало да съдържа консерванти.
 Снимка 210475
Източник:

Кленов сироп

Оказва се, че кленовият сироп може да се съхранява за неопределен срок в запечатани опаковки. След отваряне на опаковката, продуктът е кадърен за консумация в продължение на няколко години, в случай че се съхранява на студено място.
 Снимка 488298
Източник:

Ориз

Оптималните условия за предпазване на ориза са при до 4,5 ° C. Зърното би трябвало да се съхранява в пластмасови контейнери или стъклени буркани. В хода на проучванията се оказа, че оризът може да се съхранява 30 години, без да губи своите качества.
 Снимка 334558
Източник:

Зрял фасул

След като изследвали 30-годишен зрял фасул, академични учени означават, че продуктът се е трансформирал на външен тип, само че към момента може да се яде.
 Снимка 474062
Източник:

Сол

Солта е минерал, а не хранителен артикул, тъй че не се скапва. Но влагата е рискова за солта, тъй като минералът я всмуква и тя става твърда. Но качествата на солта са непокътнати.

Срокът на валидност на йодираната сол е към година. Това се дължи на летливостта на йода от състава, само че и по-късно той става всекидневно готвене.
 Снимка 387790
Източник:

Силните спиртни питиета

Спиртните питиета като коняк, ракия, уиски, ром, водка нямат период на валидност, в случай че се съхраняват на хладно, мрачно място и в запечатени съдове.
 Снимка 407375
Източник:

Оцет

Когато се съхранява на мрачно, студено място в херметически резервоар, оцетът няма да загуби качеството си в продължение на доста години.
 Снимка 448744
Източник:

Захар

Захарта на кристали и пудрата захар, сложени в запечатани съдове, ще се съхраняват за неопределен срок. Важно е да се заобикаля попадането на влага в съда.
 Снимка 306431
Източник:

Пчелен мед

В запечатан резервоар медът се съхранява вечно, защото бактериите не могат да оцелеят в него. В египетска пирамида археолозите откриха мед на възраст 3 хиляди години, взеха решение да го опитат и продуктът се оказа кадърен за консумация!
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР