Хранителни продукти и суровини без документи за произход са установени

...
Хранителни продукти и суровини без документи за произход са установени
Коментари Харесай

Голяма акция на МВР, НАП, БАБХ и МОСВ във Варна и страната! Има запечатани складове

Хранителни артикули и първични материали без документи за генезис са открити в разнообразни обекти на територията на страната, благосъстоятелност на компания за произвеждане на млечни артикули, занимавала се с вноса и износа им за Европейския съюз и за трети страни. Действията са осъществени на 3 декември при взаимна интервенция на чиновници от Икономическа полиция, ГДНП, Столична дирекция на вътрешните работи и регионалните дирекции на Министерство на вътрешните работи във Варна, Пазарджик, Стара Загора, Силистра, В. Търново, Бургас, Шумен, Хасково и Разград, Национална агенция за приходите, БАБХ и съответните Регионална инспекция за опазване на околната среда в 10-те области, написа Varna24.bg.

``
реклама

В хода на интервенцията са тествани хранилища на огромни дистрибутори на стоката на компанията в градовете София, Варна, Пазарджик, Русе, В. Търново, Стара Загора, Бургас, Хасково, Пловдив, Шумен, Разград и Силистра, както и индустриалната й база на територията на област Силистра.  На територията на област Варна е открит и запечатан нерегламентиран склад, в който е открита стока без документи, удостоверяващи произхода й. Липсвали са и счетоводни документи. На територията на Бургаска област също е открит и запечатан склад за предпазване на артикули без документи, удостоверяващи произхода им. Подобни пропуски са установени и в други обекти на територията на останалите области. При инспекцията е засечена процедура за разплащане на стока в пари в брой, а не по открития законов ред – по банков път.

Работата по изясняване на случая продължава. Иззети са проби от предлаганата продукция и от индустриалната база.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР