Хранителни пакети за моряци, които няколко месеца не могат да

...
Хранителни пакети за моряци, които няколко месеца не могат да
Коментари Харесай

Моряци бедстват на бургаското пристанище заради неизплатени заплати

Хранителни пакети за моряци, които няколко месеца не могат да отплават от Бургаското пристанище, подариха генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе дружно с Българския червен кръст и Червения полумесец. За това заяви БНР.

Екипажът на кораба " Лайди Бо " не може да отплава от есента поради неприятно техническо положение и финансови отговорности на притежателя.

Това е следващата филантропична акция за бедстващите моряци, които са от Турция, Украйна и Индия. Корабът не може да отплава поради неизплатени заплати.

Генералният консул на Република Турция в Бургас Нурай Иньонтепе изясни, че притежателят на " Лайдо Бо " има отговорности и към екипажа, и към пристанището.

Иньонтепе уточни, че сега притежателят се пробва да изтегли заем, с цел да погаси дължимото. Най-крайното решение е корабът да се продаде за скраб и с парите да се платят сметките, съобщи консулът и добави, че съгласно интернационалното морско право, когато екипажът на кораба го напусне без основателна причина, моряците не могат да си получат заплатите. По тази причина те не могат да слязат на брега.

Виолета Радева БЧК - Бургас заяви, че сега на кораба има ток и вода, а през днешния ден моряците са получили храна и хигиенични пакети от първа нужда, които са задоволителни за 1-2 месеца.

БЧК-Бургас има опит при такива обстановки, и различен път сме оказвали помощ на бедстващи моряци ", посочи Радева. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР