Хранителен режим, в който фигурират повечко орехи, помага на пациентите

...
Хранителен режим, в който фигурират повечко орехи, помага на пациентите
Коментари Харесай

Орехите са полезни срещу диабет

Хранителен режим, в който попадат повечко орехи, оказва помощ на пациентите с диабет вид 2 и спомага за битката със сърдечно-съдовите болести.

До този извод стигнаха откриватели от университета Йейл в Съединени американски щати.

Резултатите от изследването им, което потвърждава изгодите от яденето на ядки върху сърдечната активност, бяха оповестени в списание Diabetes Care.

Учените анализирали 24 пациенти, които консумирали приблизително по 56 грама орехи на ден в продължение на осем седмици. След приключването им, те траяли нормалния си хранителен режим.

 Орехи

През интервала с хранене с ядки откривателите отчели доста усъвършенстване измежду пациентите. Орехите подобрили ендотелната функционалност, която е първата насочна точка, когато се приказва за сърдечни проблеми.

Ендотелната функционалност демонстрира способността на кръвоносните съдове да се уголемяват и да усилват притока на кръв.

Освен това орехите са подобаващи и за хора, страдащи от диабет, защото са с ниско калорийно наличие.

" Всички знаем какъв брой е здравословно да се яде по една ябълка дневно. Но в действителност има и други храни, които би трябвало да включим в хранителния си режим, с цел да реализираме съответни изгоди за здравето ни. Орехите са най-отгоре в листата със здравословни храни ", изясняват американските експерти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР