Храните по света са най-разнообразни. Някои от тях изглеждат невероятно

...
Храните по света са най-разнообразни. Някои от тях изглеждат невероятно
Коментари Харесай

Това са 4 от най-странните храни в света

Храните по света са най-разнообразни. Някои от тях наподобяват необикновено вкусни, други не чак нолкова...а трети са истински пъкъл за нас. Те са нетипични и не всеки би ги вкусил, несъмнено изключваме народите, за които са присъщи.

Ето ги и тях. 4 от най-странните храни в света.

1. Балут – злокобен азиатски специалитет

Това ядене съставлява варено пиле...Не виждате нищо неправилно? Помислете отново...пиленцето е още в черупката си в очакване на своата първа глъдка въздух...е остава си единствено с упованието. Въпрос на усет е до каква степен пилето би трябвало да бъде развито преди да се сготви. Обикновено яйцата се варят от 14-тия до 21-вия ден на развиването на зародиша. Като всяко азиатско ядене и това се сервира с присъщите подправки – чили, чесън или оцет. Балутът е мощен афродизиак, а и се оправя с махмурлука.

2. Пълнена камила с овца и пилета

Това ядене се подготвя за доста специфични мотиви, като сватби, нов член от фамилията или удостояване на набожен празник. Ястието няма потребност от непотребни пояснения. То приказва единствено за себе си. Камилата се цялостни с млада овца...но това не е всичко в животното се поместват и пълнени кокошки. Тяхната плънка се състои от риба и варени яйца. Цялото това комбиниране са сервира върху канапе от ориз и булгур.

3. И наздраве от Виетнам...със змийско вино в ръка

За приготвянето му е нужна доста отровна змия, най-добре кобра, инсекти, гущери, костенурки, корени, билки. Сместа би трябвало да отлежи на мрачно няколко месеца. Тя обаче не е отровна, а в противен случай. Етанолът във виното обезврежда отровата.

4. Добре пристигнали в Китай. Ще ви посрещнат с „ Лястовиче гнездо”


То се назовава още „ хайвера на Изтока” и се подготвя към този момент 400 години. Основната съставна част е слюнковото гнездо на пещерната лястовица. Тези гнезда са измежду най-скъпите скотски артикули. Звучи ви извънредно? А може би е време да опитате някой деликатес.

Източник: teenproblem.net
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР