Храните, които консумираме ежедневно, са нашите основни източници на витамини

...
Храните, които консумираме ежедневно, са нашите основни източници на витамини
Коментари Харесай

6 суперхрани за красиви кожа и коса

Храните, които консумираме всекидневно, са нашите съществени източници на витамини и минерали. Благодарение на тях, ние сме енергични, здрави, радваме се на красиви кожа и коса. Всеки сезон е неповторим с това, че ни предлага избрани храни, които се грижат за нашето здраве.
Преминавайки от един сезон към различен, в тялото ни се случват редица промени. Затова би трябвало да му помогнем да се приспособява към тях, посредством ежедневното си меню. Кои есенни храни ще се погрижат за здравето и хубостта на вашите кожа и коса, вижте в идващите редове.

Тиква
Това е една от най-полезните храни за здравето и хубостта на косата и кожата. Тиквата е богата на бета каротин, който тялото ни трансформира във витамин А, който забавя появяването на бръчки. Витаминът оказва помощ за отбрана на нашите кафези и кожа от увреждането на свободните радикали. Не на последно място, тиквата ни обезпечава цинк, който понижава риска от формиране на акне, само че подтиква обновяването на клетките.

Тиквени семки
Тиквените семки са суперхрана за женската хубост. Те ни обезпечават цинк, витамини А и К, омега-3 мастни киселини, които поддържат здрава косата. Също по този начин съдържат и мастни киселини и витамин С, които оказват помощ за възобновяване на кожата и синтеза на колаген.
Ябълки
Тези плодове освен, че оказват помощ да бъдем в добра форма, само че потреблението им е значима за синтеза на колаген и обновяването на клетките. В допълнение, те се грижат за хубостта ни, осигурявайки ни витамини С, К1, калий, калций, магнезий.

Шоколад
Любимо лакомство! Черният шоколад с висока централизация на какао, съдържа подсилващи кожата антиоксиданти, наречени флавоноиди. Важно е избираме шоколад, който е с най-малко 70% наличие на какао и допустимо минимум захар.

Нар
Нарът съдържа катехини, форма на високо дейни антиоксиданти, който може да помогне за попречване дегенерацията на съединителната кожна тъкан. Малките червени семенца ни обезпечават пуникова и елагична киселина, които забавят появяването на бръчки. Микроелементите оказват помощ за задържане на влагата в кожата.

Орехи
Орехите са отличен източник на омега-3 мастни киселини, които се съдържат и в рибата. Ако не обичате да хапвате риба, прибавете към менюто си орехи. Редовната им консумация спомага за възстановяване положението на кожата и косата, с помощта на значимия витамин Е, който се съдържа в тях.
Не на последно място по значимост, прибавете към менюто си пуешко месо, круши, сладки картофи.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР