Хранилката на Лукойл се оказва много голяма. На нея има

...
Хранилката на Лукойл се оказва много голяма. На нея има
Коментари Харесай

Делян Добрев: Хранилката на Лукойл се оказва много голяма, на нея са членове на кабинета

" Хранилката на " Лукойл " се оказва доста огромна. На нея има ръководители на ПГ, членове на кабинета и министри ", това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в отговор на изказването на ПП-ДБ от по-рано през днешния ден. 

Коалицията съобщи, че е против свикването на изключително съвещание в Народното събрание на следващия ден за възможното превъзмогване на ветото на президента върху Закона за енергетиката. Причината - към момента България е в предизборна акция.

Добрев сподели документ, който гласи, че от 31 октомври тази година държавното управление би трябвало да стартира да събира пари от " Лукойл ". Депутатът от ГЕРБ сподели, че това би трябвало да бъдат близо 3 млн. лева дневно и да ги разпределя на хората по стратегия. 

" Това са въпросните 73 стотинки. Ето тези текстове не желаят сътрудниците ръководещи да одобряват, тъй като те нарушават финансовия интерес на " Лукойл " и то с 3 млн. лв. дневно ", сподели още Добрев. 

Делян Добрев напомни законът, който бе признат януари месец и гласеше, че " Лукойл " би трябвало да внася 70% от облагата във фонда за енергийна сигурност. От този фонд средствата би трябвало да се връщат на българските жители. 

" На всички нас, които плащаме по три лв. и към този момент над три на бензиноколонката ", разяснява депутатът от ГЕРБ. 

" Вече 10 месеца, два следващи кабинета, 5 месеца длъжностен, 5 месеца кабинет на " Промяната " не извършват закона ", безапелационен бе Добрев. 

По думите му " всички тези на хранилката " сами са се издали, тъй като връщането на пари на хората е трябвало да стартира от идващия вторник. 

" Дори да има съвещание в петък без присъединяване на ПП-ДБ, за отменяне на ветото са нужни 121 гласа. ГЕРБ и Движение за права и свободи имаме 105. Твърдо поддържаме този текст и през днешния ден ще внесем останалите текстове, с цел да има по-голяма конкуренция и да могат да паднат цените на горивата ", разясни той. 

" Имам възприятието, че участваме в разнообразни срещи с " Промяната ". Вчера говорихме едно, един час по-късно беше друго, а през днешния ден не остана нищо от ангажиментите, които направихме през вчерашния ден ", гневи се Добрев. 

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР