Хранилката на Лукойл се оказва много голяма – в нея

...
Хранилката на Лукойл се оказва много голяма – в нея
Коментари Харесай

Делян Добрев: Ще има заседание на НС в петък, на него ще проличи кои са на хранилката на Лукойл

Хранилката на " Лукойл " се оказва доста огромна – в нея има членове на кабинета, ръководители на парламентарни групи и министри.

Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев на ексклузивен брифинг в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Брифингът на Добрев се случва минути, откакто от ПП-ДБ желаеха Росен Желязков да не привиква изключително народните представители в петък, с цел да прегледат ветото на президента върху промените и допълненията в Закона за енергетиката.

Ще има изключително съвещание в петък. На него ще си проличи кои ПГ са на хранилката, кои членове на кабинета са на нея, и кои не са. Изумително е по какъв начин в 3-4 следващи Народното събрание „ Лукойл “ съумя да събере болшинство, съобщи Добрев.

От 31 октомври държавното управление би трябвало да стартира да събира от " Лукойл " по близо 3 млн. лв. дневно и да ги разпределя по стратегии, заяви Добрев и добави: Ето тези текстове не желаят сътрудниците ръководещи да одобряват. Това са въпросните 73 стотинки. Тези текстове не желаят сътрудниците ръководещи да одобряват, тъй като тези текстове нарушават финансовия интерес на " Лукойл " с близо 3 млн. лв. дневно – 2,9 млн. лв. дневно.

Всички на хранилката сами се издават, неодобряват Народно събрание, с цел да не се одобряват тези промени, сподели още депутатът.

Той заяви, че още през днешния ден ще бъдат импортирани останалите текстове, свързани със съхранението на горивата в България.

Имам възприятието, че с „ Промяната “ участваме в разнообразни срещи. Всеки път като ги заплашим с лишаване на дерогацията, те изкрещяват злокобно, че са подготвени на всичко. Ако няма съвещание в петък, в случай че не отхвърлим ветото на президента, значи, че даваме още седмици на „ Лукойл “ – по 3 млн. лв. дневно, значи, че ще са подарили на „ Лукойл “ 21 млн. лв., пресметна Делян Добрев.

Той заяви, че в дневния ред на Народното събрание в петък ще бъде включена и втора точка. Става дума за текстове за анулацията на режима за 100% запазване на горивата в България и текстове за предписание на петролните бази от страна на държавния запас.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР