Храненето трябва да е едновременно удоволствие и здраве. Когато хапваме

...
Храненето трябва да е едновременно удоволствие и здраве. Когато хапваме
Коментари Харесай

7 полезни храни, които могат да причинят проблеми

Храненето би трябвало да е по едно и също време наслаждение и здраве. Когато хапваме някои избрани храни обаче, денят ни може да се помрачи. Тези артикули, въпреки някои от тях здравословни от друга позиция, могат да причинят проблеми с храносмилането и метаболизма. Като резултат се появяват газове, отичане, диария, запек и други разстройства в коремната област.

В храните, които ще споменем, се съдържат субстанции, които въздействат зле на потребните бактерии в червата. Това пречи по едно и също време на тяхното вярно действие и въпреки това на качественото здравословно асимилиране на питателните субстанции.

Кафе

Кафето е богато на антиоксиданти и по тази линия то има избрани изгоди за здравето. То обаче е киселинна напитка, която променя pH-то в организма и в частност в червата. Ускорявайки метаболизма в тънките вътрешности кафето може да провокира диария. А диарията не прочиства червата, както доста хора неправилно считат, а провокира локално инфектиране и отмиране на огромен брой потребни бактерии. Необходимо е много време, до момента в който флората се възвърне, защото след диария в червата се образува и слуз.

Карагенан

Малцина евентуално се заглеждат в етикетите на храните и търсят смисъла и типа на съставките в тях. Карагенан е естествен артикул, който е тип гума, извлечена от водорасли и употребена като стабилизатор в доста другояче натурални и органични храни, подготвени веган артикули, продавани в магазинната мрежа.

Карагенан се употребява като стабилизатор в храни като соево мляко, дресинги за салати, нискомаслени кисели и пресни млека, соеви млека.

Тази съставна част провокира възпаления в червата, които при някои хора могат да отключат даже синдром на раздразненото черво, а при други – газове, отичане, диария.

Броколи

Кръстоцветните зеленчуци са доста потребни и богати на витамини, минерали, неразтворими фибри. Те обаче съдържат характерни въглехидрати, които не могат да бъдат метаболизирани в червата. Резултатът е свръхпродукция на газове, отичане, неспокойствие, при някои хора и диария.

Цитрусови плодове

Полезните свойства на цитрусите са безспорни. Те са прелестен източник на витамин С и антиоксиданти, значими за имунната система. Те обаче съдържат киселини, които могат да провокират храносмилателни проблеми. Възможна е поява на киселини, стомашно неспокойствие, парене.
Още по тематиката

Лук и чесън

Известни със свойствата си на естествени антибиотици, лукът и чесънът са източници на редица минерали, витамини и антиоксиданти, които усъвършенстват здравето на имунната система и се борят с вирусни и бактериални инфекции.

Най-канцерогенните храни

Те съдържат група характерни въглехидрати (олигозахариди, дизахариди, монозахариди и полиоли), които в композиция с фибрите провокират мощни дразнения в тънките вътрешности. В резултат се появяват газове, отичане, слуз в червата, болки, стомашни неразположения, диария, запек.

Други храни, съдържащи тази група въглехидрати са крушите, ябълките, бобовите, зелето и карфиолът. За страдание е доста мъчно да ги избягвате, тъй като все пак те носят и потребни субстанции на организма.

Царевица

В царевицата се съдържа огромно количество целулоза и нишесте. Ако не я дъвчете задоволително дълго, тя попада недобре обработена в храносмилателната система, предизвиквайки смутен корем, болки, конвулсии, газове и отичане. Фибрите в нея способстват за тези неразположения.

Източник: Az-jenata

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР