Храненето през нощта повишава нивото на кръвната захар в човешкото

...
Храненето през нощта повишава нивото на кръвната захар в човешкото
Коментари Харесай

Ето какво се случва с кръвната ви захар, ако отваряте хладилника нощем

Храненето през нощта покачва равнището на кръвната захар в човешкото тяло и основава риск от развиването на преддиабетно положение, сочат данните от американско изследване, представено от изданието " Сайънс адвансис ".

Ограничаването на яденето единствено денем може да помогне за поддържане на естествени равнища на кръвната захар, изясняват откривателите.

В проучването на експерти от Бостън са взели участие 19 здрави, млади доброволци. Част от тях са яли през нощта, следвайки график, характерен за служащите в нощна промяна, а останалите са консумирали артикули денем.

При участниците, които са се хранили в тъмната част на денонощието, са открити нараснали равнища на кръвната захар, до момента в който при останалите не са регистрирани обилни промени.
свързани новини5289на 17.12.2021
Според учените нощното хранене понижава функционалността на бета-клетките на панкреаса, което се отразява на опциите на организма да преработва захари.

При служащите, трудещи се през нощта, които нормално спят денем и се хранят вечер, има до 60% по-висок риск да развият диабет вид 2 спрямо останалите, демонстрират проучванията. Според специалистите това най-вероятно се дължи на понижената дарба на тялото да обработва захарите за една нощ.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР