Храненето определя до голяма степен здравето и красотата ни. Консумацията

...
Храненето определя до голяма степен здравето и красотата ни. Консумацията
Коментари Харесай

Кои храни съкращават живота?

Храненето дефинира значително здравето и хубостта ни. Консумацията на потребни храни, цялостни с витамини и минерали, небогати на захар и сол, удължава живота, усъвършенства самочувствието, забавя естествените процеси на стареене и се грижи за цялостното богатство на организма. Ако менюто е погрешно формирано и съдържа най-вече нездравословни храни, богати на мазнини и захар, както и пържени и сладки харни, модифицирани и червени меса, здравето и външният тип са сложени пред предизвикателство. Кои са най-вредните храни и за какво те редуцират живота?

1.       Газирани и безалкохолни питиета

Те не съдържат потребни субстанции. Единственото, което ще намерите в тях, е захар и химия. Захарта е освен зложелател номер едно за фигурата, само че и форсира процесите на стареене и редуцира живота. Консумацията на огромни количества захар по данни на Националния институт по опазване на здравето и медицински проучвания във Франция води до два пъти по-голям риск от тежки хронични болести в зрелост и преждевременна гибел. Консумацията на захар усилва вероятността от развиване на сърдечно-съдови болести и съдови произшествия като инфаркт и инсулт. Захарта поради своята висока калоричност води до увеличение на тежестта, което е причина за редица рискови болести и риск от диабет.

2.       Продукти с царевичен сироп

Потребяващите доста артикули, съдържащи царевичен сироп като подсладител вместо захар, са застрашени от мастни натрупвания в черния дроб, които са причина за редица метаболитни процеси, водещи до доста нараснал риск от инсулинова устойчивост и заболявания на сърцето и съдовете, които редуцират продължителността на живота.

3.       Мазната храна изключително когато е пържена и модифицирана, е цялостна с оцветители, подсладители, калории и нездравословни за здравето субстанции, които се натрупват в организма.  С времето и постоянната консумация това води до струпване на отрови в тялото, които са причина за болести и редуциране на продължителността на живота.

4.       Майонезата е измежду най-калоричните и цялостни с оцветители и подсладители храни. Избягвайки постоянната ѝ консумация, ще се радвате на по-дълъг и здравословен живот.

5.       Сол. Прекомерната консумация води до повишение на кръвното налягане, което е причина за съдови произшествия и преждевременна гибел, струпване на отрови и предизвиква нарушение на водно-киселинния баланс, което е сериозна причина за влошено здраве.

6.       Некачествени кренвирши. Съдържанието им е богато на трансгенна соя, скрити мазнини, оцветители – нищо потребно за здравето. Редовната консумация повлиява отрицателно здравословното положение и води до прибързано остаряване и редуциране на продължителността на живота.

Внимавайте освен да не консумирате захарта и солта в огромни количества в чист тип, само че и пропуснете артикули, които ги съдържат като чипс, салами, сладки, тестени произведения, бисквити, торти и други.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР