Храненето е един от важните фактори в нашия живот. Много

...
Храненето е един от важните фактори в нашия живот. Много
Коментари Харесай

Всяка вечер накисвам бадеми във вода, а сутринта я изпивам до дъно, върши чудесна работа

Храненето е един от значимите фактори в нашия живот. Много от нас ядем бързо, неведнъж нередовно, други от нас от време на време прекаляваме, а най-лошото е, като си легнем с цялостен корем. След време се чудим от кое място пък ни откриха тоя гнусен гастрит.
Успокояваме се – ами да, всичко е от нерви или по-точно нервозен корем. Аз бих добавила, че е и от погрешно хранене. Когато храната не е добра, цялото ни тяло страда и не се усеща добре. Това е и повода да не работи вярно.
Но има една скъпа и супер потребна съставна част, която може да усъвършенства всичко това. Това са бадемите, които имат потвърдени преимущества и умерено можете да ги включите във всяка една диета.

Сега ще ви изброя единствено някои от тях, в случай че ги консумирате всекидневно:
Защитете сърцето си!
Вземете четири броя бадеми, сложете ги във вода вечерта и ги дръжте накиснати до сутринта. Сутринта ги изяжте, това е купер потребно за сърцето ви. Полезната функционалност се дължи на протеините и калият, който съдържат.
Увеличете своята сила!
Ако сте посърнали и се чувствате изтощени, просто хапнете дребна шепи бадеми и силата ви ще се възвърне.

Понижете холестерола си
Чрез бадемите с изключение на, че ще регулирате холестерола си в естествени стойности, неговият витамин Е ще предотврати проблеми с артериите.
Подобрете здравето на мозъка си
Бадемите съдържат доста потребни субстанции като Л-карнитин и рибофлавин. Чрез тях ще подобрите доста мозъчната си интензивност.
Укрепване на костната система
Фрактурите са много неприятни и постоянно водят до обездвижване.

Но в случай че костите ви са здрави, те ще са в много по-редки случаи. Понеже бадемите съдържат калций, а той е потребен за костите, вие ще решите проблемите със счупванията.
Регулиране на кръвното налягане
Всички, които са хипертоници, могат да употребяват постоянно бадеми, тъй като те ще намалят кръвното до естествените граници
Превенция против рак на дебелото черво

Бадемите са ужасно средство за превъзмогване на образуването на тумори или ракови кафези в дебелото черво.
Но най-важното от всичко казано дотук е: по какъв начин да приготвим бадемите:
На първо място би трябвало да си купите сурови бадеми, които да поставите във съд, цялостен с вода. Те би трябвало да са добре накиснати, като най-добре е да са стояли във водата най-малко 8-10 часа. Най-подходящо е това да стане вечерта, а сутринта да ги изядете, а водата от тях да я изпиете цялата. Ще забележите забележителните усъвършенствания в здравето си, разказани нагоре.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР