Храната трябва да зареди тялото ни с хранителни вещества, енергия

...
Храната трябва да зареди тялото ни с хранителни вещества, енергия
Коментари Харесай

Това са храните, които причиняват чувство на умора

Храната би трябвало да зареди тялото ни с хранителни субстанции, сила и положително въодушевление. В последна сметка, даже самото хранене ни носи доста наслаждение.

Въпреки това, не всички артикули ни служат добре. Има доста познати храни, които не просто бързо се трансформират в омразни мазнини, само че и ни крадат силата. Когато ги консумирате, бързо се уморявате, не усещате задоволеност, появяват се тъмни кръгове под очите ви и изпитвате и други признаци на отмалялост.

Днес ще ви представим част от тези неприятни артикули, които крадат сила ви и прибавят килограми.

Гевреци
Една междинна бубличка може да съдържа от 45 грама или повече рафинирани въглехидрати, които доста бързо се трансформират в елементарна захар, повишавайки равнището на инсулин в кръвта. И това е главната причина за съвсем всяко хронично заболяване, в това число сърдечни и онкологични болести. Така че не се увличайте доста по този деликатес.

Кафе
Една чаша натурално кафе е много допустим и даже потребен метод да започнете деня. Броят на чашките дневно зависи от персоналната приемливост и кръвното налягане. Въпреки това, доста кафе питиета в кафенета, вендинг машини и питейни заведения съдържат подсладители, сиропи и багрила, които лишават силата, която ароматното кафе би трябвало да даде. Трябва също да се откажете от разтворимото кафе, заместителите на кафето и готовите пакетчета с мляко на прахуляк и захар. Те съдържат прекалено много синтетични добавки, които имитират усета на кафето, а „ 3 в 1 “ съдържа голяма доза захар.

Готови каши с плодове
Тези закуски, употребявани най-много за деца, са най-сериозните извършители. Всъщност доста от тези зърнени култури са генетично модифицирани зърна в композиция с фруктоза, захар и царевичен сироп. Ето за какво е по-добре за детето и за вас да приготвяте закуската като употребявате сушени плодове, мляко и така нататък И не забравяйте, че даже естествената каша съдържа доста въглехидрати, тъй че диетолозите поучават да не прекалявате с нея.

Сода
Газираните питиета съдържат прекомерно доста захар и изкуствени подсладители. Например, химичният детайл аспартам, който постоянно се употребява като сурогат на захарта в диетата, има към 92 разнообразни странични резултати, провокирани от неговото потребление. Те включват: гърчове, епилепсия, диабет, вродени малформации, прочувствени разстройства, мозъчни тумори. И за заплахите от оцветители и консерванти, които се съдържат в газираното, не би трябвало и да приказваме. Например, фосфорната киселина понижава способността на нашето тяло да всмуква и употребява калций, което води до омекотяване на костите, зъбите и остеопороза.

Купено кисело мляко
Ферментираното кисело мляко съгласно обичайна рецепта е същински склад на потребни пробиотици. Но най-вече йогуртите, които се продават в магазините, нямат потребни свойства, защото в процеса на пастьоризация множеството от питателните субстанции и скъпите ензими се унищожават.

Сандвичи, бургери и друга улична храна
Съдържат доста самун, което значи рафинирани въглехидрати, и салами от модифицирано месо с антибиотици, които съдържат натриев нитрит, мононатриев глутамат, царевичен сироп, изкуствени аромати, консерванти или багрила. Няма хранителна стойност - просто в допълнение тегло и холестерол.

Натурални сокове
Ако приказваме за сок в пакет от междинната ценова категория, тогава в действителност приказваме за нещо, в което не са останали доста от плодовете. Повечето плодови сокове от магазина съдържат захар, оцветители, царевичен сироп и високо фруктозни, изкуствени аромати. Освен това, в опакованите сокове няма нито фибри, нито антиоксиданти, нито други фитохимични съставни елементи на задачите плодове, които предизвикват здравето. Ето за какво, с цел да започнете вашата заран с чаша захар не си коства.

онички
Дори нискомаслените понички и лишават нашата сила. Яденето на кекс е еднакво на ястие на паница с подправки. Веднага откакто ядете, ще настъпи внезапен скок в производството на инсулин, след което ще настъпи щета. Това може да се отдаде безусловно на всяка храна, която съдържа доста въглехидрати и рафинирана захар, тъй че би трябвало да стоите настрани от поничките.

Картофен чипс
Картофените чипси не са нищо друго с изключение на нездравословни мазнини и рафинирани въглехидрати, смесени с доста обработен натрий. Прекомерната консумация води до рак.

Готови шейкове
Шейковете в магазините са съвсем 100 % хранителна бомба, съдържаща доста захар, написа zdrave.to. Както йогуртите, те нямат потребни бактерии. По-добре е да вършиме шейкове вкъщи, само че единствено в случай че тялото ви реагира обикновено на композиция от млечни артикули и пресни плодове.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР