Храната не е причината за натравянето на близо 50 деца

...
Храната не е причината за натравянето на близо 50 деца
Коментари Харесай

След хранителното натравяне на 48 деца: Причината не е в закуската

Храната не е повода за натравянето на близо 50 деца от детска градина „ Елица “ в Сливен. Това демонстрират пробите на Агенцията по сигурност на храните, които бяха изследвани двукратно, оповестява БТВ. Сигналът към Областната дирекция по сигурност на храните беше получен на 10 май. След закуска, приготвена в кухнята на детската градина, 48 деца получиха стомашни болки и повръщане.

48-часовите контролни проби от приготвената храна и от продуктите са негативни за съществуването на патогенни микроорганизми, обявиха от Агенцията по храните. Извършено е и в допълнение проучване в Националната референтна лаборатория, където първичните резултати се потвърдиха. Всичко това отхвърля подозренията за хранително натравяне.

Издадени са наставления са наново проучване на личния състав. „ В кухнята на детската градина работят общо трима души – основен готвач и две помощнички. Те са с постоянни здравни документи, както и всички останали от личния състав “, изясни преди седмица Надя Стоянова, шеф на ЦДГ „ Елица “ в Сливен. Ето за какво тя се усъмнила в закуската – печен сандвич с яйце и сирене.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР