Храната на мини прасенцата трябва да се състои от зърна

...
Храната на мини прасенцата трябва да се състои от зърна
Коментари Харесай

Любими храни на мини прасенцата

Храната на мини прасенцата би трябвало да се състои от зърна и зеленолистни зеленчуци и не по-малко от 12 % от нея би трябвало да бъде протеин.

Сред обичаните храни на мини прасенцата са и плодове, само че тях давайте единствено от време на време като лакомство. Прасенцата по принцип са всеядни, тъй че е доста евентуално да изядат всичко, което им се изпречи на пътя. Това обаче не значи, че би трябвало да се случва.

Балансираната диета за мини прасенцата е тази, която не ги кара да напълняват и се състои най-много от хранителни пелети и здравословни зеленчуци. Най-лесно е да разпределите към половин порция храна от магазина, а останалата от плодове и зеленчуци. Някои стопани избират естествена диета за своя любим.

За тази цел обаче би трябвало да сте изцяло сигурни, че питателните артикули са приготвени както би трябвало и порцията включва всички нужни потребни субстанции. За да са здрави мини прасенцата, те се нуждаят от избрани витамини и миерали. А те се срещат най-често в готовите храни, които можем да купим.

Разбира се има и някои храни, които са изцяло противопоказни и никога не би трябвало да давате на вашето прасенце. Някои от неразрешените храни за мини прасенца са: риба, мляко, месо, кокали, ябълкови и крушови семки, картофи, сурови зърна, котешка храна и кучешка храна, карантия и като цяло храна, която е по-солена.

Храни с високо наличие на калории, захар, натрий и въглехидрати е по-добре да бъдат избягвани. Те са едни от главните фактори за затлъстяването, което от своя страна, води до болести при мини прасенцата.

И тъй като споменахме, че би трябвало да внимавате с плодовете, които давате на вашето прасенце, ето и кои от тях са подобаващи в рационални количества: смокини, пъпеши, праскови, кивита, фурми, лимони и лаймове, грозде, грейпфрути, портокали, манго, гуава, папая и банани. Все отново преди да поглезите вашия любим, махнете семките, тъй като те могат да попаднат в дихателните пътища и да причинят задушаване.

 Мини прасенца

Препоръчително е да не прекалявате с храненето на мини прасенцето си. Най-лесният метод да изчислите количеството храна е порцията да съставлява 2 % от общото тегло на вашия дребен другар.

В случай че още не сте си взели такова животинче, само че доста желаете, вижте нашите разгласи и цени за мини прасенца.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР