Храната, която консумираме, влияе върху нивата на хормоните, енергията и

...
Храната, която консумираме, влияе върху нивата на хормоните, енергията и
Коментари Харесай

Продуктите, които подобряват настроението

Храната, която консумираме, въздейства върху равнищата на хормоните, силата и химията на мозъка ни.

Като цяло, в случай че не се храним здравословно, това може да заплаши и представянето ни в леглото. След като през вчерашния ден ви представихме кои са продуктите, които могат да ни скапват настроението, през днешния ден взехме решение, че е добре да погледнем от положителната страна на нещата. По-долу ще ви разкрием някои от храните, които могат да ви подобрят настроението.

Овесени ядки

Овесените ядки могат да ви оказват помощ, в случай че се чувствате раздразнени и нервни. Те са богати на фибри, които спомагат за стабилизиране равнищата на кръвната захар, като забавят усвояването на захарта в кръвта.

Овесените ядки са също по този начин и положително решение по време на диета, тъй като разтворимите фибри, които съдържат овесените ядки образуват гел, който забавя изпразването на стомаха, тъй че да огладнявате по-бавно.

Други храни, които са богат на разтворими фибри са: фасул, грах, ечемик, цитрусови плодове, ягоди и ябълки.

Орехи

Орехите от дълго време са известни като „ храна за мозъка”, допълвано от тяхната характерна форма – тъкмо като на мозъка. Но към този момент знаем, че орехите са и източник на потребните омега-3 мастни киселини. Този вид мазнини е нужен на мозъчните кафези и повдигащите настроението нервни образования да действат уместно и по опция да оказват помощ на хора с депресии.

Други храни, богати на омега-3 са: сьомга, сардини, ленено семе.

Чай

Въпреки, че кофеинът по принцип може да докара до по-позитивно въодушевление и да усъвършенства тонуса ви, при него границата е доста тънка. Твърде огромното количество кофеин може да ви направи подвластни и нервни, раздразнителни, хиперчувствителни или да провокират главоболие.

Сьомга

Проучванията през последната година демонстрират, че витамин D спомага за повишение на равнището на серотонин. Ние осигуряваме витамин D на нашия организъм най-много посредством излагане на слънчева светлина и в по-малка степен посредством храна.

Но последни изследвания разкриват, че излагането на слънце в месеците от ноември до февруари не обезпечава производството на нужните количества витамин D на кожата.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР