Храната, която консумираме ежедневно на работното си място, е богата

...
Храната, която консумираме ежедневно на работното си място, е богата
Коментари Харесай

На работното място се храним във вреда на здравето. Защо?


Храната, която консумираме всекидневно на работното си място, е богата на сол и бързи въглехидрати и бедна на потребни субстанции, установи огромно американско изследване. Това демонстрира неналичието на достъп до здравословна храна на работните места, както и политика на фирмите да обезпечават опция за поддържане на здравословни хранителни привички измежду чиновниците, разясняват откривателите от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати.

Изследването е първо по рода си в Щатите с подобен мащаб и данните от него са показани на годишна конференция на Американското сдружение по хранене в Бостън, която завърши на 12 юни.

За задачата изследователският екип проучва храненето на 5222 чиновници, като фокусът на въпросите им бил ориентиран към типа артикули и питиета, които те си закупуват от комерсиалните обекти, бюфети и заведения за хранене на работното място, в това число и предлаганата им гратис от работодателите . Изследователите вършат освен това – те персонално на място се допират до предлаганите във компаниите артикули.

Свързани публикации.. Защо ни се яде още след консумация на плод? Фруктозата... 0 Кои са храните, богати на белтъчини? 5 Патладжанът подкрепя мозъка и сърцето 0

Най-често на работното място се употребяват, несъмнено, напитките – кафе , чай, безалкохолни, вода, диетични, и сандвичи. Водещи в листата са тестените произведения и бисквитите. След изброените са

нормалните пица, салати, пържени картофи, като в другата прекаленост са пълноценните здравословни артикули.

Вследствие на това хранене чиновниците одобряват с 1000 калории повече от нужното на седмица, даже когато храната е осигорена от работодателите на чиновниците гратис.

Когато хората прекарват повече от половината от времето си на работното място са принудени да одобряват нездравословна храна и празни калории без хранителна стойност, акцентират откривателите и оферират фирмите да стартират да вкарват стратегии, които да поддържат здравето на чиновниците и подтикват развиването на здравословни хранителни привички. В заведенията за хранене, бюфетите и машините на работното място би следвало да се дава по-здравословен избор на артикули.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР