Храната, която консумираме е основният ни източник на хранителни вещества

...
Храната, която консумираме е основният ни източник на хранителни вещества
Коментари Харесай

Куркума при ставни болки, мента при задържане на течност

Храната, която консумираме е главният ни източник на хранителни субстанции и сила. Ако я използваме вярно ще ни помогне освен да поддържаме добра фигура, само че и да облекчим някои неразположения. Може ли храната да бъде лек, вижте в идващите редове.

Сок от череши при артритни болки

През зимните месеци може да се наслаждавате на усета на биосоковете от череши, а през летните на техния пресен усет. Консумацията на плодовете, както и на сока получен от тях, може да спомогне за понижаване на оксидативния стрес и възпалението, което от своя страна понижава неразположенията свързани с артрита.

Джинджифил при стомашни и мускулни болки

Джинджифилът е чудесна билка, която оказва помощ при стомашни и коремни неразположения, гадене, мускулни болки след спорт или при настинки.

Добавете от него към фрешовете или си пригответе чай от джинджифил. Така по-бързо ще намалите неразположенията.

Куркума за болки в ставите

Тази невероятна фалшификация спомага за угнетяване на действието на веществата, които способстват за болките в ставите. Според разбор оповестен в Journal of Medicinal Food, екстрактът от куркумин спомага за облекчение на дискомфорта от остеоартрит. Ето за какво не пропускайте да добавите скъпата фалшификация към вашите ястия и смутита.

Орехи, грозде, пилешко, пуешко, алено месо за повече сила

Орехите ни обезпечават растителни омега-3 мастни киселини, които ни дават сила. Нужни са ви към 30-50 грама от ядките дневно, с цел да поддържате енергийните си равнища. Здравословното меню би трябвало да включва и потреблението на протеини, богати на желязо. Такива са птичето и аленото месо, черният свински дроб, несъмнено и риба.

Полезните протеини ни обезпечават и желязо, което оказва помощ на организма да създава хемоглобин, вещество в алените кръвни кафези, което придвижва кислорода в тялото. Когато вашите червени кръвни кафези не могат да транспортират задоволително О2, може да се почувствате изтощени. От друга страна дефицитът на желязо е причина за появяването на анемия, която е съпроводена с честа отмалялост.

Не на последно място, хапвайте грозде, изключително алено. То съдържа ресвератрол, съединяване, за което е потвърдено, че понижава умората.
Още по тематиката

При задържане на непотребни течности – тиквички, пилешко и мента

Тиквичките, както чушките и краставиците, изобилстват от вода. Те имат доста малко количество натрий, само че положителни количества калий. Консумацията им може да ви помогне да елиминирате непотребните течности от организма и да бъдете по-малко подпухнали. Подутият стомах също е неприятно неразположение, което може да възникне от консумация на въглехидратни и нишестени храни, които също задържат непотребни течности в организма.

Опитайте се да намалите тяхната консумация и я заменете с немазно пилешко месо. Чаят от мента пък ще ви помогне да успокоите раздразнения стомах и корем, а също и да намалите подуването.

Източник: az-jenata

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР