Храната, която консумираме, дава пряко отражение върху състоянието на кожата

...
Храната, която консумираме, дава пряко отражение върху състоянието на кожата
Коментари Харесай

Откажете се от тези храни, ако имате проблеми с кожата

Храната, която консумираме, дава директно отражение върху положението на кожата ни. Неслучайно сериозните кожни проблеми не се повлияват само от използването на верните козметични артикули.

В случая е наложително да се създадат корекции в диетата и да се изключат от нея храните с отрицателен резултат върху положението на кожата. Ето кои са те.
Супер храните, с които ще забавим стареенето
Освен естествената среда, генетичните фактори и козметиката, храната също изиграва значима роля за съвършен външен тип. Най-добрите храни,...

1. Сладкиши

Сладките тестени произведения предизвикат повишение на инсулина и на равнищата на кръвната захар. От своя страна това води до инфектиране и нараснала секреция на себум, който е главната причина за появяването на акне по лицето.

2. Млечни артикули

Млечните артикули също могат да повлияят отрицателно на положението на кожата. Според специалисти лактозата (млечната захар, която придава на млякото сладостен вкус) предизвиква кожни проблеми като кандидоза.
Как да подготвим и предпазим кожата в студа?
Както жегата и УВ лъчите повреждат кожата през лятото и изискват специфична грижа, по този начин и студът оказва отрицателно въздействие върху хубостта...

В млякото се съдържа инсулиноподобен растежен фактор, който води до повишение равнищата на тестостерона и инсулина. Консумацията му усилва количеството дихидротестостерон, което от своя страна предизвика проблеми с кожата и косата.

За хората с акне, кандидоза, атопичен дерматит и поликистозни яйчници рекомендацията на експертите е да не употребяват млечни артикули.

Не забравяйте, че храненето играе значима роля за поддържането на кожата чиста. Ако имате избран проблем, преразгледайте менюто си. Включете в него повече свежи плодове и зеленчуци, които изобилстват от витамини и антиоксиданти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР