Храната е превърната в част от терористичния арсенал на Кремъл

...
Храната е превърната в част от терористичния арсенал на Кремъл
Коментари Харесай

Фон дер Лайен изригна срещу Русия: Храната е превърната в част от терористичния арсенал на Кремъл

" Храната е превърната в част от терористичния боеприпас на Кремъл и ние не можем да толерираме това ", сподели председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент в Страсбург, съобщи БНР.

Фон дер Лайен напомни, че по данни на Световната банка 10 млн. души са застрашени от последна беднотия поради повишаването на цените на храните с всеки % и добави, че става дума за невъзмутими и пресметнати дейности на Путин.

" Смятам, че това е единственият метод да опишем съветските бомбардировки против обекти за депозиране на зърно и блокадата на украинските пристанища, а в някои случаи и на кражба. Близо 20 милиона тона зърно сега е блокирано в Украйна. “

Фон дер Лайен добави, че глобите на Европейски Съюз против Русия са направени по този начин, че от тях да бъдат изключени питателните артикули.

От своя страна ръководителят на Върховната рада на Украйна Руслан Стефанчук изиска Европейски Съюз да одобри спомагателни наказания върху режима в Русия.

" Разбирам, че те нанасят щета на вашия бюджет. Но в случай че не предприемем нищо, цената на провалянето ще бъде доста по-висока. Затова би трябвало да се постави стопански завършек на войната ", бе безапелационен той.

Стефанчук също изиска Украйна да получи статут на страна кандидатка за Европейски Съюз. Като добави, че е доста значимо това обръщение да бъде чуто от украинския народ на 24 юни, когато в Брюксел ще заседават европейските водачи, той добави:

" Ако на 24-ти ние не чуем това обръщение, то ще бъде чуто от Путин. На него ще му стане ясно, че той може да продължи да работи безнаказано. Искам ясно да заявя, че 24 юни ще бъде водораздел и се надявам да е въведения към нашата огромна победа ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР