Храната е основният източник на полезни за организма вещества, а

...
Храната е основният източник на полезни за организма вещества, а
Коментари Харесай

Комбиниране на храни за постигане на 3 ключови ползи


Храната е главният източник на потребни за организма субстанции, а оттова и на положително здраве. А вярното съчетание на храните може да ускори в допълнение изгодите от тях и да донесе съществени изгоди за предварителна защита на редица здравословни проблеми в дълготраен проект.

Днес учените имат опция да изследват в детайлности състава на съвсем всеки хранителен артикул и на база на тези данни се показват комбинации от храни , които може да имат потребен резултат в тъкмо избран здравен аспект. Така, към този момент са открити няколко правилото на съчетание на храни в едно хранене, които ще подсигурят качествена грижа за сърцето, ще покачат енергийния ресурс на организма и ще оказват помощ за съкращаване на възпалителните процеси.

Елда и червени чушки за по-здраво сърце
Факт е, че свободните радикали взаимодействат с неприятния холестерол и улесняват отлагането му по стените на кръвоносните съдове. В дълготраен проект това неизбежно води до развиване на атеросклероза и поява на сърдечносъдови проблеми. Набавянето на огромно количество антиоксиданти е поръчител за отбрана от свободните радикали. Германски учени откриват, че една характерна композиция от антиоксиданти има най-мощната роля за предварителна защита на атеросклерозата. Тази композиция включва витамин С и витамин Р, означаван и като рутин .

Съществува известно разбиране, съгласно което, в случай че елдата можеше да приказва, тя би декларирала „ червени чушки, вие ме допълвате идеално “. И това би била безспорна истина. Елдата е измежду най-богатите на рутин хранителни артикули, а алените чушки са естествено най-богатите на витамин С храни. Затова комбинирането на тези два продукта в едно хранене се показва като най-лесното средство за обезпечаване на мощна антиоксидантна отбрана и поддържане здравето на сърцето и съдовете.

Лук и нахут за повишение на енергийния ресурс
Доказано е, че желязото и цинкът са микроелементите с най-голямо значение за поддържане на енергийния баланс на организма. Преди няколко години е открито, че органичната сяра и нейните съединения доста покачват способността на организма да усвоява желязото и цинка от храната. Така при едновременен банкет на артикули, богати на сяра , желязо и цинк може да се подсигурява оптимално асимилиране на значимите детайли и затова поддържането на най-благоприятен енергиен баланс на тялото. Луковите храни – бял и червен кромид, чесън и праз са най-богатите хранителни източници на сяра, а нахутът е добре прочут с високото си наличие по едно и също време на желязо и цинк.

Свързани публикации.. Комбиниране на храни – съчетават ли се мляко и яйца? 0 Комбиниране на храни – за какво да не смесваме риба и мляко? 0 Комбиниране на храни за по-пълното им асимилиране 0

Соеви кълнове и люти чушки за преодоляване на възпалителните процеси
Наскоро учени от Южна Корея потвърдиха, че един характерен изофлавон ( генистеин ) в композиция с антиоксиданта капсаицин упражняват едно от най-мощните противовъзпалителни деяние, следени измежду питателните съставки. Соевите кълнове и младите соеви зърна са измежду най-богатите на генистеин храни, а лютите чушки са рекордьори по наличие на капсаицин. Така, комбининирането на тези артикули в едно хранене може доста да облекчи разнообразни видове възпалителни процеси, протичащи в организма.

Посочените три комбинации от храни са прелестно и налично средство за усъвършенстване изгодите от храненето

в три основни посоки, гарантиращи положителното здраве. Точно в такива правила на съчетание на храните се крият основите на здравословното хранене.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР