Храната е едно от нещата, които са жизнено необходими. Според

...
Храната е едно от нещата, които са жизнено необходими. Според
Коментари Харесай

9 храни, които нямат нищо общо с представата ни за тях

Храната е едно от нещата, които са витално нужни. Според това с какво се храним се дефинира и какво е здравето ни. Въпреки това в днешно време е много мъчно да определим какво в действителност слагаме в устата си, тъй като постоянно етикетът на продукта не споделя цялата истина.

Има обаче и случаи, при които някои храни пък даже не дават отговор на имената си и не са това, за което ги мислите. Тези артикули нямат нищо общо с храните, на които са кръстени.

Кои са те и за какво това е по този начин:

Бял шоколад

Изненада ни ли сте. Макар че в името му участва " шоколад ", самият артикул няма нищо общо с него. В неговия състав влиза какаово масло, поради което сме привикнали да го назоваваме по този начин. Какаовото масло е фабрично извлечено и отделено от какаовите зърна. После то е превърнато в пудра и е смесено с други, не изключително потребни съставки, с цел да се получи по този начин нареченият бял шоколад.

Фъстъци

Може да си мислите, че фъстъците са ядки, само че истината е друга. Всъщност те са бобови растения и са част от фамилията на боба, граха, лещата, нахута.

Kленов сироп

Много рядко в магазините се продава същински кленов сироп, които има изгоди за здравето. Често за него ни се оферират артикули с добавени аромати и есенции, а те не са изключително целесъобразни.

Сирене на квадратни слайсове

Въпреки че в прочут смисъл имат усет на сирене, това в действителност е имитиращ артикул.

Рулца от раци

В този артикул съвсем нямат месо от раци в състава си. Всъщност той съставлява смляна паста от малко количество месо от раци, риба, нишесте и стабилизатори. В тях се среща и глутен.

Соево и бадемово мляко

Тези различни млека в действителност не са млека. Бадемовото мляко се прави посредством накисване на бадеми във вода, смилането им и прецеждането им през дребен гевгир. По този метод се извлича течност, наситена с техните хранителни субстанции. Соевото мляко се прави по сходен метод, единствено че от соеви зърна. Въпреки това тези по този начин наречени млека могат да бъдат добра опция за хора, които страдат от някаква форма на назадничавост към млечни артикули или алергия към млечния протеин.

Мед

Напоследък все по-трудно може да се открие изцяло естествен мед. Обикновено този артикул бива смесван с глюкозо-фруктозен сироп, царевичен сироп и други подобрители.

Зехтин

Голяма част от зехтина в магазините в действителност не е чист зехтин. Той е подправен с други течни масла като лешниково масло, рапично олио или съставлява дериват на маслиновото масло, получен след пресоването му и извлечен от маслинените костилки и ципи. След това на етикета още веднъж написа зехтин, поради което е належащо деликатно да четете етикета със състава.

Киноа

Киноата се счита за зърнена храна, само че истината е, че е зърноподобна просвета, чиито семена в действителност се употребяват за храна. Тя прилича житно растение, само че принадлежи към фамилията на Лободовите култури, към които спадат спанакът и цвеклото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР