Храна, напитки, приятели, добър разговор - вечерята в крайна сметка

...
Храна, напитки, приятели, добър разговор - вечерята в крайна сметка
Коментари Харесай

Полезни съвети как да очаровате гостите си на вечеря

Храна, питиета, другари, добър диалог - вечерята в последна сметка е елементарна и трайна композиция от съставки, които всички ние обичаме. За да ви помогнем да организирате още по-безупречно и занимателно събиране, ето няколко трика, с които да очаровате своите обичани посетители.

Гарантираме ви, че ще ги трогнете със старанието си за вечеря!

Първо направете последователност

Предварителното обмисляне е това, което ще ви помогне да извършите незабравима вечеря. Съставянето на точни описи и отделянето на задоволително време за всяка задача ще сведе до най-малко хаоса и ще ви помогне да се справите с неизбежните проблеми, които пораждат.

Специалистите по образуване на празненства и вечери с другари показват, че даже и да не можете да наемете кетъринг личен състав за храната, е добре да помислите какво не би трябвало да вършиме сами - като взимане на десерт, доставка на вино, цветя или други. Много ще ви е комфортно и в случай че изберете услуга за доставка на артикули от магазина.

Две седмици преди събирането

Създайте листата си с посетители, като се уверите, че ще имате задоволително ястия, с цел да нахраните всички. Изпратете вашите предложения.

Помислете за атмосферата и естетиката, която бихте желали за вечерята. Разберете какво ще ви би трябвало за фон и направете лист.

Една седмица преди събирането

Вижте потвържденията от гостите и не забравяйте да ревизирате техните хранителни ограничавания. Планирайте менюто си, като имате поради кои съставки са в сезона и какво може да се подготви ден преди събирането.

Помислете по какъв начин ще желаете вашите ястия да наподобяват при сервиране и не забравяйте да включите специфични принадлежности, чинии или гарнитури.

Вземете свещи и всеки различен фон (с изключение на цветя), който желаете за вечерта.

Два дни преди събирането

Купете всички артикули за вечерята. Вземете вино и всевъзможни други питиета, които ще сервирате, и се уверете, че имате добър тирбушон.

Напълнете си формите за лед и вземете в допълнение лед от магазина, в случай че ще вършиме коктейли. Направете плейлист (или няколко).

Ден преди събирането

Пригответе колкото се може повече храна, в това число и десерт. Почистете дома си, изключително зоните, където ще бъдат гостите (трапезарията, хола и банята) и се уверете, че боклукът и съдомиялната машина са празни за идващия ден.

Вземете цветя или други естествени линии и ги поставете във вази.

Денят на събирането

Вдъхновете се от професионалните готвачи и подгответе всички съставки, сосове и гарнитури, от които ще се нуждаете, с цел да довършите ястията си към плота. Пригответе всички последни ястия.

Поставете масата и сложете всеки фон. Всички кърпи и салфетки, сервизи за маса, чаши, картички и свещи би трябвало да бъдат ситуирани в този миг.

Два часа преди вечерята

Подредете цялата храна, която сте приготвили преди този момент, на плота и извадете чиниите и купите, които ще са ви нужни, с цел да ги приготвите.

Създайте станция за питиета и закуски за идването на гостите с вино или аперитив и нещо малко за ядене. Поставете кани или бутилки с вода на масата.

Облечете се за вечерята. Запалете свещи и пуснете първия си плейлист.

Изпийте чаша вино или отделете малко време за себе си, с цел да сте спокойни, когато гостите ви дойдат. С цялата тази подготовка, сигурно ви следва едно вълшебно прекарване!
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР