Храмът на Гроба Господен в Йерусалим е затворен заради пандемията,

...
Храмът на Гроба Господен в Йерусалим е затворен заради пандемията,
Коментари Харесай

Заради COVID-19 затвориха Божи гроб

Храмът на Гроба Господен в Йерусалим е затворен поради пандемията, която се развихри в международен мащаб.Светото място, привличащо милиони християни от целия свят, е затворено за една седмица,
Това разгласи пред Ройтерс представителят на Асамблеята на католическите ординарии в Светите земи Абу Насър, представен от БГНЕС.

“Църквата на Гроба Господен е затворена от 17:00 часа в сряда. Разбира се, църковните водачи показаха схващане. Първоначално се одобри, че указът е годен за една седмица, макар че никой не знае какъв брой дълго ще продължи тази криза”, сподели Абу Насър.

Според него решението е взето след среща сред израелската полиция и църковните водачи.

2369 души са инфектирани с ковид в Израел, петима са умряли.

Божи гроб е основното светилище на християнския свят. Представлява гробницата в скалата, в която съгласно Евангелията е бил заровен Исус Христос след разпъването му на кръста, и преди Възкресението Христово. Божи гроб е под олтара на черква „ Възкресение Христово “ в Йерусалим.

Според преданията гробницата се е намирала отвън градските стени северозападно от Йерусалим, близо до Голгота. Впоследствие тук е издигната Кувуклията и храмът, отдаден на Възнесението Божие. В края на XIX век поражда спор сред учените за точното място на гроба.

В един по-широк, феодален (от времето на Кръстоносните походи) и образен смисъл, под Божи гроб се схващат Светите земи (Палестина), което е свещено място за християните от целия свят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР