HR експертът Георги Първанов съобщи в кои български градове заплащането

...
HR експертът Георги Първанов съобщи в кои български градове заплащането
Коментари Харесай

HR експерт съобщи в кои градове заплащането е най-добро, а безработицата най-ниска

HR специалистът Георги Първанов заяви в кои български градове заплащането е най-хубаво, а безработицата най-ниска в предаването  " Денят на фокус " по " Фокус ".

" Има много огромна разлика в заплатите сред столицата и другите градове в България. Това е реалност. Средната заплата в страната доближава 1900 лева Като в София тя е 2500 лева Факт е, че има голяма разлика в другия завършек на класацията в градове като Добрич, Търговище, Видин, Монтана, които изостават доста във връзка с изплащането. Рекордьор през последните години, в случай че желаете да живеете в по-малко обитаемо място с най-високите междинни заплати, това е Челопеч с 3000 лева междинна заплата. Там има няколко огромни индустриални добивни компании ", изясни той.

По думите му бизнес областите с най-високи заплати са добивната промишленост, финанси, енергетика и IT. Първанов добави, че след София, която води по равнища на възнаграждение и най-ниска безработица, Пловдив е с много дребна разлика и от ден на ден навакса, само че в последните години се развиват доста добре градове като Русе, Стара Загора, Бургас, Габрово и Варна, както и едни по-малки градове като Казанлък, Севлиево, Троян и Сандански.

" в последните години голям е дефицитът на нискоквалифицирани фрагменти. Факт е, че има случаи, където избрани труднонамираеми позиции в сложни региони могат да бъдат в близост като равнища за възнаграждение от междинните експертни позиции, при които се изисква висше образование. Добрата вест е, че единствено 2% от безработните са хора с висше обучение. Тоест образованието се цени и то дава доста по-добри шансове за реализация ", акцентира той.

Според него цените при нас, както в магазините, по този начин и в заведенията за хранене, са доста по-високи или равни със страни, където приходите доста надвишават българските.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР