HP съобщи, че управителният съвет на компанията е отхвърлил оферта

...
HP съобщи, че управителният съвет на компанията е отхвърлил оферта
Коментари Харесай

HP отхвърли оферта за придобиване от Xerox

HP заяви, че управителният съвет на компанията е отхвърлил оферта за усвояване от Xerox на стойност близо 33,5 милиарда $, съобщи Асошиейтед прес.

Компанията с централа в Пало Алто, Калифорния оповести късно нощес, че в препоръчаната договорка в пари и акции действителната й стойност е подценена и управителния съвет се притеснява от несъразмерни размери на дълга при вероятно обединение.

HP, който създава компютри и принтери, заяви, че признава евентуалните изгоди от обединяване и остава отворен за изследването на други варианти за обединение с Xerox Holdings Group.

И двете компании срещат компликации, защото търсенето на печатни документи и мастилени пълнители е намаляло.

Xerox предложи по-рано този месец да даде на акционерите на HP по 17 $ в брой и дял от Xerox за всяка акция на HP, напомня Българска телеграфна агенция. Общата стойност на договорката беше 33,5 милиарда $. Ако тя бе осъществена, то акционерите на HP щяха да имат почти 48 % от обединената компания. 

HP отхвърли офертата, потвърждавайки че има " огромно доверие " в способността на управлението да ръководи компанията в дълготраен проект. Според управителния съвет е имало " много въпроси " за посоката на бизнес активността на Ксерокс и вероятностите й поради скорошния спад в приходите.

Представител на Xerox, чиято централа е в Норуок, Кънектикът, не разяснява новината. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР