Хоуп (надежда в превод от англ. език) Хикс е новата

...
Хоуп (надежда в превод от англ. език) Хикс е новата
Коментари Харесай

Хоуп Хикс – Нова надежда

Хоуп (надежда в превод от англ. език) Хикс е новата и млада вяра на Доналд Тръмп на поста шеф на връзките в Белия дом след два фалстарта с сякаш по-опитни претенденти. Въпреки че е единствено на 28 години, тя се подрежда измежду най-дългогодишните сътрудници на магната и по всичко проличава, че е спечелила цялостното му доверие.

За разлика от генералите, с които Доналд Тръмп се е обкръжил в Белия дом, новият медиен началник Хоуп Хикс влиза в лагера на младите и красивите дружно с президентската дъщеря Иванка и зетя Джаред Кушнер.
Поразително е, че в американските медии, които наблюдават кариерата й още от самото началото на президентската акция, мъчно може да бъдат открити рецензии към Хикс – че е неопитна, че е прекомерно млада за тази роля и че не е добър избор.

След двата несполучливи опита с Шон Спайсър и Антъни Скарамучи, които бързо паднаха жертви на медиен напън и на личните си упоритости, Тръмп може би е решил този път да се застрахова. Все отново за никого не би било изненада, в случай че при следващ скандал в администрацията, той отбрани назначението си точно с обстоятелството, че е млада и без опит и би трябвало да й бъде даден късмет да се потвърди. А и най-малко за момента упълномощените в Белия дом репортери не са недоволни от нея. Хикс бе краткотрайно назначена за шеф на връзките още на 16 август.

Иначе слабостта на Тръмп към манекенки и модели е добре известна. А като тинейджър Хикс е модел на Ралф Лорен, като се опитва и в киното. Но връзките й с президента са по-скоро като сред татко и щерка. Тръмп я назовава на галено Хоупи и Хоупстър и в това време не разрешава “да му се качва на главата ”. За нея той е “г-н Тръмп ”.

“Ако не ми потръгне със фотосите, мога да се опитвам в политика. Кой знае? ”, споделя тя в пророческо изявление, когато е едвам на 13 години.

Хоуп Хикс се ражда в Гринуич, щата Кънектикът, в фамилията на Кей Ан и Пол Хикс. Двамата се срещат в Камарата на представителите – майка й е консултант на конгресмен демократ, а татко й – на републиканец. Учи в локална гимназия, където е капитан на тима по лакрос. След завършването си през 2006 година следва британска лингвистика в Южния методистки университет, където продължава със спортните занимания.

Започва в пиар компания в Ню Йорк. Сменя я с авторитетната “Хилцик стратеджис ”, в която клиент й е Иванка Тръмп със своята фешън линия. От август 2014 година стартира на цялостно работно време в компанията на Доналд Тръмп, където продължава работата с Иванка. Няколко месеца по-късно Тръмп непосредствено й споделя, че ще бъде негов прессекретар в идния му опит да се кандидатира за президент. Тогава Хоуп е единствено на 26 години и в никакъв случай не се е занимавала с политика и с предизборни акции. След първите му победи на първичните избори той я убеждава, макар нежеланието й, да остане за непрекъснато в щаба му.

Оттогава Хикс заобикаля медийните прожектори и съумява да остане отвън сагата с честите рокади и уволнения в Белия дом и непрекъснатите борби за превъзходство сред съветници, родственици, някогашни и сегашни сътрудници в администрацията. Когато Тръмп печели изборите той основава нова позиция – шеф на стратегическите връзки, и назначава на нея Хоуп. На новия си пост взема солидните $179 700 годишно – заплата, съпоставима с тази на началника на кабинета. Смята се, че Хикс е близка, най-малко видимо, с дъщерята Иванка и със брачна половинка й Джаред Кушнер, за които се знае, че имат огромно въздействие върху президента. И дружно с тях двамата влиза в клуба на недосегаемите в Белия дом.

Иначе упованията към Хоуп Хикс са същите, каквито са и към останалите членове на екипа – да сдържат и изглаждат темпераментния Тръмп, който постоянно става жертва на изменчивото си въодушевление. Пред сътрудниците си Хоуп Хикс постоянно показва неодобрение от рецензии към избухливия президент, който тя счита за обаятелен, подкрепящ и бащински надъхан.

Младата вяра по-скоро вижда работата си, като някой, който е назначен на поста, с цел да оказва помощ, само че не и да трансформира президента.

Работата не й оставя време за връзка

Най-младата медийна шефка в историята на Белия дом Хоуп Хикс не е омъжена и няма другар, най-малко доколкото е известно. Успява да опази персоналния си живот, като е заключила профилите си във фейсбук и инстраграм. Според слуховете още предходната година скъсала с гаджето си след 6-годишна връзка.
Причината за това е, че Хоуп се отдала напълно на работата си и по този начин оставила любовта на втори проект. Или най-малко това е версията на майка й, която се оплака пред списание “Вог ”, че дъщеря й е затрупана от нови и нови отговорности, поради които към този момент няма персонален живот.

ЗА НЕЯ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР