Хоум офисът започна вече да трупа червени точки и негативи

...
Хоум офисът започна вече да трупа червени точки и негативи
Коментари Харесай

Предимства на новото онлайн офис пространство

Хоум офисът стартира към този момент да натрупа червени точки и негативи измежду бизнес средите. В началото на пандемията да работиш от у дома изглеждаше комфортно и удачно избавление в рецесията, само че колкото повече време минава, толкоз повече минуси се натрупват - типичният хоум офис отесня, онлайн срещите не са задоволителни, с цел да държат чиновниците ангажирани. Спад в мотивацията и организацията. Именно по тази причина у нас се появи първото високотехнологично споделено пространство в София.

" Като прибавим с това неприятното качество на звука и продължаващите от преди Ковид дълги скучни презентации, в които хората вършат нещо друго, до момента в който някой приказва безпределно ", изяснява Нина Проданова, CEO и създател на ITC.

" Става прекомерно скучна за нашите чиновници, ангажираността на хората с течение на времето понижава ", разяснява Явор Мраморенски, началник " Софтуерна разработка " във Fadata.

" Това не е работната среда, която новото младо потомство, работна мощ, ще търпят ", добавя Нина Проданова.

" И по тази причина ние просто трябваше да намерим различни способи ", счита Явор Мраморенски.

Алтернативата към този момент отвори вратите си. Едно място, което дава обещание работните срещи онлайн да са по-интересни даже от тези онлайн. С помощта на експерти, които обмислят всичко за срещата до последния подробност.

" Това по какъв начин да се направи сюжет на събитието, какви разнородни детайли да има, тъй че хората да бъдат в действителност ангажирани. Визуализации, сюжети на събития, презентаторски умения. Ние желаеме да вършим интеракция, взаимоотношение сред доста участници ", изяснява Нина Проданова.

Много участници - на всеки три месеца Явор би трябвало да направи среща с прекалено много участници от прекомерно далечни точки на Европа.

" Около 130 индивида в 5 разнообразни местоположения в Европа ", добавя Явор Мраморенски.

Хоум офисът е алтернатива - невъзможна. Но тук намерили своето място.

" Първия път, когато бях в студиото, на процедура в действителност се почувствах като в телевизия. Отлично оборудвано с последния вик на техниката. Виждате в студиото ние сме разположили 4 камери, които ни дават друг профил на всеки един от участниците на място. Бързо разбрахме, че това е мястото, което носи новаторския дух, носи другата сила и носи опциите за бързо взимане на решения и изпълняването на задания ", изяснява Явор Мраморенски.

Тук и гласуването по другите въпроси става бързо. И презентациите не са безкрайни.

" Ние даже избираме този модел на колаборация от тук насетне. Просто инструментите, които имаме и опцията за взимане на бързи и демократични решения, е доста по-голяма, в сравнение с в случай че се съберем 130-150 индивида в залата ", добавя Явор Мраморенски.

Място за срещи, за образования, за подкасти, за неща, от които бизнесът се нуждае, с цел да има щастливо работещи и можещи хора. И това не изключва нито една концепция.

" Предлагаме част от работните срещи да бъдат изнесени на открито. Да вършим разхождащи се, а за какво не и бягащи, тичащи срещи ", споделя Нина Проданова.

Защото тук няма верен и погрешен метод. Има забавен и още по-интересен. И във всички тях прозира един съвет към бизнеса:

" Да трансформират метода, по който взаимодействат и да берат плодовете от това ", заключава Нина Проданова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР