Хотелската бизнес империя на Стефан Шарлопов е обявена за продан

...
Хотелската бизнес империя на Стефан Шарлопов е обявена за продан
Коментари Харесай

Вдовицата на Шарлопов продава бизнеса му за 100 милиона евро

Хотелската бизнес империя на Стефан Шарлопов е оповестена за обмен от вдовицата му Бояна 6 месеца след неочакваната гибел на българския Доналд Тръмп, научи HotArena.

Според два самостоятелни един от различен източника на „ Уикенд ”, наследниците на ексцентричния предприемач водят дейни договаряния за продажбата на 5 хотела от веригата „ Шарлопов груп ” с китайски вложители, пристигнали в България предходната седмица като част от 700-членната делегация от най-голямата азиатска страна.

Според неофициална информация, от фамилията на починалия Стефан Шарлопов са сложили цена от 100 милиона евро за пет хотелски комплекса – 5-звездния „ Парк хотел Пирин ” в Сандански, 4-звездния „ Янтра ” във Велико Търново, хотел „ М ургавец ” на Пампорово и тузарския морски комплекс „ Созополис ” край Созопол, състоящ се от 52 обзаведени по последна дизайнерска мода къщи за отдих. Реалната цена на хотелите е съвсем двойно по-висока, само че съгласно осведомени с договарянията сред наследниците на Шарлопов и китайските вложители, при сключването на договорката азиатците ще би трябвало да изплатят и над 60 милиона евро към български банки, към които починалия милионер има насъбрани задължения.

„ Само към Българо-американската кредитна банка има непогасени заеми за 30 милиона лв.. Заради това от финансовата институция иззеха преди 2-3 седмици парцел на Шарлопов на централния столичен бул. „ Витошка ”, който бе ипотекиран в банката ”, разкрива източник на вестника.

Преговорите с китайците са в напреднала фаза и се водят от вдовицата на Стефан Шарлопов – Бояна и от огромната му щерка Ева, която е изпълнителен шеф на хотелската верига. Двете дами бяха скарани, откакто влязоха в спор тази пролет за наследството на загадъчно издъхналия на 56-годишна възраст милионер.

Оказа се, че Шарлопов не е оставил наследство и по този начин лъвския къс отиде в ръцете на брачната половинка му Бояна. Тя получи ½ от благосъстоянието на мъжа си, както е съгласно закона. Останалата половина се подели сред нея и петте деца на Шарлопов – 30-годишната Ева, тийнейджърките Бояна и Стефани и 8-годишните близнаци Георги и Илия. Всички деца, като се изключи Ева, родила се от първия брак на Шарлопов с хубавицата Катя, повериха наследството си на своята майка Бояна и по този начин Ева, която бе мотор на бизнеса на баща си, остана съвсем без нищо.  Изглежда обаче огромната дъщеря Ева и втората брачна половинка на татко й Бояна са сключили помирение между тях и дружно водят договарянията за продажбата на петте хотела. За фамилията на Стефан Шарлопов ще остане само СПА хотелът в Германия, помещаващ се в курорта Фройденщат в област Баден-Вюртемберг, както и комплекс от вилни къщи за отдих край Габрово.

Близки до фамилия Шарлопови настояват, че в основата на идната договорка с китайците била огромната щерка Ева, която възнамерявала да започва независим туристически бизнес. „ Няма да нося на тил цялостен живот и да прехранвам една дузина тунеядци ”, разправяла из София Ева Шарлопова, вероятно визирайки мащехата си Бояна и четирите си по-малки сестри и братя.  
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР