Хотелите в Турция, които работят по системата „ол инклузив, се

...
Хотелите в Турция, които работят по системата „ол инклузив, се
Коментари Харесай

Тонове храна разхищават туристите в турските курорти

Хотелите в Турция, които работят по системата „ ол инклузив ", се включват в плана „ Оранжев байрак ", задачата на който е да се понижи количеството на питателните боклуци, оповестяват от Асоциацията на туроператорите в Русия.

„ Инициатор на плана е Али Акгюн, който по време на отмора в Анталия се е ужасил от многото неизядена от туристите храна, оставена в чиниите. Проблемът с питателните боклуци в Турция е доста изострен - всяка година в страната се изхвърлят 18 млн. тона плодове и зеленчуци, 4,9 млн. хлябове. Общата им стойност се прави оценка на 214 млрд.турски лири ", показват от асоциацията.

Турското издание Turizmgazetesi оповестява, че към плана се причисляват 250 хотели. Те обмислят и ограниченията за редуциране на количествата боклуци - дребни похвали за гостите, които ще вземат толкоз храна, колкото могат да изядат, а също и пропагандни плакати, убеждаващи туристите да не натрупат в чиниите си планини от артикули. Освен това е допустимо хотелиерите да понижат размера на чиниите.

Участниците в „ Оранжев байрак " се ангажират да обучат кухненския личен състав вярно да възнамерява разхода на продуктите. Самото присъединяване в плана е непринудено за хотелиерите. „ Руските туроператори смятат, че за туристите тази самодейност няма да бъде проблем. Нашите съотечественици от ден на ден отстранявам внимание на вярното хранене по този начин, че през днешния ден и в хотелите на Турция е невероятно да бъде забелязан съветски екскурзиант, който да носи две чинии с планини от ястие ", прецизират от съветската асоциация. Според представители на една от най-големите туроператорски компании, работеща по турско направление, не дребен % от туристите съблюдават културата на потреблението и даже персонално са подготвени да вършат забележки на гостите на хотела, които не се придържат към сходни правила.

Туроператорите означават също, че „ Оранжев байрак " ще се осъществя в сходство с известния в този момент в целия свят тренд на рационалното и екологично ползване. В хотелите той се демонстрира освен в съкращаването на питателните боклуци, само че и в сортирането на боклука, и в отхвърли от ежедневната промяна и пране на спалното долни дрехи и кърпите.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР