Хотелите, които ще настаняват ръководителите на делегациите, трябва да бъдат

...
Хотелите, които ще настаняват ръководителите на делегациите, трябва да бъдат
Коментари Харесай

Започва подбор на хотели и транспортни фирми за председателството на ЕС

Хотелите, които ще настаняват ръководителите на делегациите, би трябвало да бъдат в радиус от 2 км от НДК- главната постройка, където ще се организират конференциите около председателството.

Още по тематиката
Допълнителен бизнес около председателството ще има за вносителите на нови коли, бусове и рейсове

Европредседателството ще донесе нов бизнес за хотели, заведения за хранене, превозвачи, търговци, кетъринг и озвучителни компании и доста други

Градският туристически бизнес в София се готви за рекордна година

Ръководителите на делегации ще би трябвало да бъдат настанявани в хотели четири или пет звезди, които са в радиус от 2 км до НДКБългария ще отдели над 1 млн. лева за хотелско настаняване на ръководителите на делегациите, които ще дойдат по време на българското председателство на Европейски Съюз в първата половина на идната година, и за транспорта на някои от гостите сред хотелите им и местата, на които се организират конференциите. Това излиза наяве от оповестени публични поръчки за избор тук-там за настаняване и транспортни компании от министерството за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Ръководителите на делегации ще би трябвало да бъдат настанявани в четири или пет звезди хотели, които са в радиус от 2 км до НДК, където ще се организират главната част от срещите.

Бизнес хотел за банкет на публични лица

Едната социална поръчка е за избор на хотел, в който да се настанят гостите, за които България ще обезпечи престоя им. Това ще се отнася единствено до събитията от категория " А " - срещи на равнище министри или по-високо. Като хазаин България би трябвало да заплати престоя на ръководителя на делегацията (министър или по-високо ниво) и на един негов компаньон. Въпросната поръчка е за 515 хиляди лева с Данък добавена стойност, се вижда от оповестеното за нея съобщение, а кандидатстващите хотели могат да бъдат четири или пет звезди.

Към тях обаче има редица условия - да са с напълно актуализирани стаи в последните 10 години, да бъдат на разстояние от 2 км до НДК (основния център за провеждането на събития), да имат техническа опция да одобряват кортежи, да разполагат със 150 стаи, колкото е оптималният брой ръководители и техни придружители, да са посрещали най-малко една публична делегация за последните три години с най-малко 40 посетители.

Според данните от поръчката определеният хотел ще би трябвало да обезпечи 1808 нощувки в интервала сред януари и средата на юни. Toва значи, че цената на една нощувка за началник на делегация може да бъде оптимално 285 лева Най-натоварените интервали на претовареност ще са от средата на януари доникъде на февруари, както и втората половина на април, се вижда от данните в поръчката. Тогава хотелът, който приема ВИП гостите, ще би трябвало да обезпечава приблизително сред 150 и 200 нощувки на седмица. Според оповестената поръчка, ще бъде определена офертата от хотела, който предложи най-ниската цена за настаняване на гостите, а крайният период за подаване на предложения е 7 август.

Предвижда се ръководителите на делегации да бъдат транспортирани от Националната работа за защита. Тя разгласи търг за наем за 6 месеца на 40 нови автомобила и 40 нови микробуса за събитията от клас А, който е на стойност 1.1 млн. лева Срокът за събиране на предложения изтече на 10 юли.

Транспорт на делегатите

Членовете на публично водените делегации в събитията, без ръководителя им, ще се настаняват в хотели с четири и пет звезди за своя сметка, като задължението на българската страна е да обезпечи преференциалните цени за това. Към момента е известно, че са определени към 20 хотела в София, които да поемат тези посетители. Делегатите на събитията от категория В, С и D обаче ще се транспортират от местата за настаняване до местата, където се организират конференциите и срещите с превоз, обезпечен от българската страна.

В края на предходната седмица министерството за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз разгласява поръчка за избор на транспортна компания, която да обезпечи тази услуга. Поръчката е за 560 хиляди лева, като кандидатстващите компании ще би трябвало да разполагат с водачи и три типа рейсове: надлежно с най-малко 15, 30 и 50 броя седящи места. Техен ангажимент е да транспортират гостите от хотелите им до мястото на конференцията (НДК и резиденция " Бояна) и до местата, където се организират формалните вечери. Максималният брой пасажери, който може да бъде транспортиран едновременно е 1000 души, се вижда от оповестеното съобщение. Крайният период за подаване на предложения е 11 август, като и в този случай ще бъде определено предлагането с най-ниска цена.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР