Хотелиерската верига Hilton Worldwide Holdings заяви, че ще съкрати около

...
Хотелиерската верига Hilton Worldwide Holdings заяви, че ще съкрати около
Коментари Харесай

Hilton съкрати 2100 от своите служители

Хотелиерската верига Hilton Worldwide Holdings съобщи, че ще редуцира към 22% от корпоративната си работна мощ, или 2 100 работни места, след експлоадирането на ковид, който опустоши туристическа промишленост по целия свят.

Хотелиерската промишленост е измежду най-тежко засегнатите от пандемията, откакто туристите анулираха резервациите си заради възбраните за пътешестване на доста места по света и наложителната карантина в доста страни.

Rivals Marriott International също редуцира хиляди чиновници, откакто резервациите се провалили, написа Reuters.

Доста хотелиери алармираха, че спадът в резервациите ще доближи дъното си през второто тримесечие на годината, само че обратът към този момент се следи на основни пазари като Китай. Втората по величина стопанска система в света последователно се отваря още веднъж за бизнеса.

От хотелската верига споделиха, че ще удължат периода за пониженото работно време и понижените заплати за още спомагателни три месеца. " Никога в 101-годишната история на Hilton
 Печалбата на хотелите от стая в Европа се срина със 115% през март
Печалбата на хотелите от стая в Европа се срина със 115% през март

Този удар е три пъти по-тежък, спрямо резултатите след финансовата рецесия от 2008 година

не сме е сблъсквали с сходна световна рецесия, която води до застой ", сподели основният изпълнителен шеф Кристофър Насета.

Корпоративният личен състав на Hilton наброява 9 600 служащи в международен мащаб, общият брой служащи е 173 000 по данни от края на 2019 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР