Хотелиери, ресторантьори, търговци и представители на малкия и средния бизнес

...
Хотелиери, ресторантьори, търговци и представители на малкия и средния бизнес
Коментари Харесай

Хотелиери и ресторантьори излизат на национален протест на 29-и януари

Хотелиери, ресторантьори, търговци и представители на дребния и междинния бизнес излизат на народен митинг на 29-и януари пред Народното събрание. Основните претенции са за понижение на Данък добавена стойност на 5% и анулация на текстовете в наредбата на Национална агенция за приходите за запечатване на търговски обекти без категорично потвърдена виновност от страна на търговеца, стопанисващ обекта, оповестиха от регионалната конструкция на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Велико Търново.

Исканията на хотелиерите и ресторантьорите, в това число и за отсрочване действието на Наредба Н-18 за касовите апарати , до момента в който не бъдат изчистени противоречивите моменти, към този момент са импортирани в Народното събрание и Министерския съвет, разясни Петър Стефанов от БХРА.

Към настояванията на сектора, признати при започване на седмицата във Велико Търново, се причисляват и други организации, свързани с туризма и търговията.

„ Протестът по обяд на 29 януари пред Народното събрание е единствено с стопански претенции и не е обвързван с гласуването на вота на съмнение към държавното управление “, акцентира Стефанов.

Над 100 заведения от Великотърновска област още на следващия ден ще слагат на обектите си табели с надпис „ Протест “, а чиновниците ще работят с жълти жилетки, до момента в който не стартират договаряния всъщност с държавните институции за решение на проблемите в сектора.-->

Към митинга се причисляват и притежатели на заведения в Кърджали, които през днешния ден закачиха пред обектите си жълти жилетки.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР