Хотелиери, ресторантьори и представители на малкия и средния бизнес блокираха

...
Хотелиери, ресторантьори и представители на малкия и средния бизнес блокираха
Коментари Харесай

Протест на хотелиери и ресторантьори блокира центъра на София

Хотелиери, ресторантьори и представители на дребния и междинния бизнес блокираха придвижването около Народното събрание. Те излязоха на митинг против разпоредба на финансовото министерство за онлайн отчитането на касовите апарати. То трябваше да влезе в действие от 31 януари, откакто преди този момент четири пъти наредбата беше отлагана.

В последна сметка във вторник финансовият министър Владислав Горанов разгласи, че онлайн отчитането на касовите апарати ще се забави с още 6 месеца поради недоволството на представители на бизнеса, към което се причислиха и общопрактикуващи лекари. Нареждането за отлагането пристигна от премиера Бойко Борисов. Беше оповестено още, че митингът на ресторантьорите и хотелиерите, плануван за сряда, ще се отсрочи.

Въпреки това пред Народното събрание се събраха стотици недоволни от наредбата. Повечето от тях са облечени с жълти жилетки.


Стотици недоволни стачкуваха пред Народното събрание против наредбата за касовите апарати на финансовото министерство. Сн. Mediapool

След като стачкуваха пред Народното събрание, недоволните се насочиха към Министерския съвет.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР