Хотелиери по Северното Черноморие заявиха, че държавата им дължи стотици

...
Хотелиери по Северното Черноморие заявиха, че държавата им дължи стотици
Коментари Харесай

Голям проблем при родните хотелиери

Хотелиери по Северното Черноморие обявиха, че страната им дължи стотици хиляди левове за нощувки и изхранване на бежанци от Украйна. Сумите са насъбрани от началото на бежанската вълна. Останали и разочаровани, откакто за месец юли са получили едвам до 25% от дължимите суми. От Министерството на туризма обявиха, че това е единствено първото заплащане, само че ще има и други.

В един от хотелите в Кранево са настанени 130 бежанци. Управителят споделя, че страната му дължи близо 200 000 лв. за нощувки и изхранване.

" За април месец имам 4 неплатени нощувки, за юни имам 501. За юли месец имам непризнати 4895 нощувки ", споделя Станислав Димитров, шеф на хотел в с. Кранево, предава Българска национална телевизия.

Хотелиерите са обезпокоени, че не могат да си заплащат сметките и са застрашени от банкрут.

" Над 100 000 лв. са сега, които не са ни разплатили ", споделя Петър Малджиев, шеф на хотел в с. Кранево.

" Проблемът е, че не знаем от кое място идва това орязване на нощувки ", споделя Станислав Димитров, шеф на хотел в с. Кранево.

От Министерството на туризма обявиха, че нощувките за юли са орязани, тъй като в първия лист не са обработени всички заявки.

" Разминаванията, съгласно техните упования, се дължат на това, че имаше недобра и незадоволително бърза обработка на декларациите за изхранване, които се подават. Но това се получава, защото ние събираме информация от 5 ведомства ", сподели Мария Петрова, шеф на политическия кабинет на служебния министър на туризма.

Някои хотелиери разчитат напълно на филантропичната стратегия за настаняване на бежанци и не одобряват туристи.

Хуманитарна стратегия за помощ бежанци от Украйна е удължена до края на октомври. След това няма изясненост за ориста на украинците у нас.

От министерството на туризма обявиха, че има утвърдени доплащания за хотелиерите за юни и юли на обща стойност близо 4 и половина милиона лв.. До края на месеца ще се прегледат противоречивите заявления и следва още едно доплащане за двата месеца.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР