Хотелиери по морето искат още по-облекчена процедура за внос на

...
Хотелиери по морето искат още по-облекчена процедура за внос на
Коментари Харесай

Хотелиери по морето искат още по-облекчена процедура за внос на кадри

Хотелиери по морето желаят още по-облекчена процедура за импорт на фрагменти Хотелиерите по българското Черноморие желаят още по-облекчена процедура за внасяне на фрагменти от трети страни, макар влезлите към този момент в действие промени, които улесняват наемането на служащи от чужбина.
 
В ефира на Дарик заместник-председателят на Съюза на притежателите в Слънчев бряг Веселин Налбантов изясни, че нормативните промени са закъснели за този летен сезон, на фона на готовността за внасяне на 15 хиляди чужденци за работа по морето. Налбантов е подал документи за наемането на служащи от Украйна, Молдова, Македония и даже от Тайланд.
 
Държавата облекчава режима за импорт на служащи, оказва помощ на туризма

" Още по-облекчена процедура - отиваш, вземаш и на място - аз бях го предложил преди - да се отварят тези центрове, в които идват миграционните служби с ДАНС, с консул, виждат на място каква е ситуацията, печатат и оставят хората, които заслужават. Иначе процедурата и по този начин - не съм я ревизирал персонално, чакам тези дни - е малко тромавичка. Сега при едно утвърждение, очаквам седем дни, като се забавя два дни, очаквам още седем или 10 дни, отиват нещата до съответната страна, оттова изчакват още няколко дни и сезонът си отпътува ", сподели Налбантов, като изясни, че у нас сезонът е къс.
 
На въпрос какво възнаграждение ще получават тези хора, с ангажимента за студенти, той разясни, че съгласно излязла разпоредба изискването е 250 евро най-малко за неквалифицирани фрагменти, като се обезпечават храна и спане.
 
На въпрос докога ще се разчита на студенти, а не на квалифицирани фрагменти, той уточни, че всичко зависи от държавното управление и страната. " Меглена Кунева редуцира бройките от висшите образователни заведения, тъй като, видите ли, за туризма трябвали елементарни хора. Не, в противен случай, за туризма трябват високоинтелигентни хора във всяка една област ", сподели Налбантов.  
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР