Хотелиери от курорта Златни пясъци са силно притеснени за предстоящия

...
Хотелиери от курорта Златни пясъци са силно притеснени за предстоящия
Коментари Харесай

Хотелиери от „Златни пясъци” се опасяват от фалити

Хотелиери от курорта „ Златни пясъци ” са мощно обезпокоени за идния летен туристически сезон. Голяма част от тях споделят, че няма да могат да устоят финансово и страната би трябвало да предприеме незабавни ограничения за сектора. Говори се даже за банкрути поради плануваните ограничения за повдигане на Данък добавена стойност.

" Все още не можем да се съвземем от пандемията. Ако 9% Данък добавена стойност не се резервира, това значи, че автоматизирано всички разноски ще скочат. Ние сме заложили подобен размер на Данък добавена стойност в цените. Ако обаче то се върне на 20%, облагите ще паднат. Има хотели, които може да разгласят неплатежоспособност ", разяснява пред Станислав Стоянов - зам.-председател на Съюза на хотелиерите на " Златни пясъци ".

По думите му сезонът се е свил, а наемането на фрагменти е станало все по-трудно.

" Няма чиновници, които желаят да обслужват туристи за късия интервал на претовареност, който предлагаме. Заведенията имат огромни разноски, свързани с енергийните запаси. Няма да можем да ги покриваме, в случай че помощта за туризма отпадне ", уточни Стоянов.

Според него предварителните изследвания сочат, че първите туристи ще дойдат в морските ни курорти след средата на юни.

" Губим крилата на сезоните, интензивният остава юли-август. Това значи стесняване на заетостта. Очакваме туристи от Румъния, Полша, Сърбия и Германия, откъдето записването към момента е доста едва. Загубихме чартърните полети с безучастие от страната - обещавахме 35 евро на седалка, само че това не се осъществя ", добави Станислав Стоянов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР