Хотелиери от Балчик се тревожат за летния сезон заради драстичния

...
Хотелиери от Балчик се тревожат за летния сезон заради драстичния
Коментари Харесай

Хотелиери от Балчик: Българите няма да спасят сезона, трябват чуждестранни туристи

Хотелиери от Балчик се тревожат за летния сезон поради фрапантния спад на туристите от началото на април, оповестява bTV.

Причината e всеобщото отменяне на резервации от румънци по Северното Черноморие, защото не е ясно по кое време и дали въобще ще могат да почиват у нас.

От сектора недоволстват, че България остава единствената страна, предлагаща туристическа услуга, в която не е ясно по кое време ще може да се посрещат задгранични туристи.

Балчик е желано място от румънците както за лятна отмора, по този начин и за по-кратки ваканции. През предходната година повече от 120 000 жители на северната ни съседка са почивали в курортите в общината, като се осъществили близо половин милион нощувки.

" Имаме от страна на румънски пазар много анулации. Хората имаха резервации и за Великден и майските празници. Опитаха се един път да трансформират интервала, само че с това, че нямаме ясна дата за отварянето на границите и свободното напредване на непознати жители, изключително на румънски пазар, не знем какво ще се случи ", изясни шеф на фамилен хотел и ресторант.

Родните хотелиери се притесняват, че направените към този момент резервации може да се анулират и да се създадат за нашите конкурентни страни - Гърция и Турция.

Представителите на сектора не имат вяра, че българите ще спасят сезона на север, защото пътят с автомобил от София до Балчик е към 7 часа.

Въпреки че съвсем всички заведения по крайбрежната алея са отворени, клиенти в тях няма.

В поддръжка на туристическия отрасъл локалната власт реши да опрости наемите от април до юни, в това число на всички търговски обекти, които са ситуирани на общинска благосъстоятелност.

Припомняме, през вчерашния ден беше решено, че от 1 юни се позволява пътуването сред България, Гърция и Сърбия без карантина. /БТВ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР