Хотелиери и ресторантьори се събраха на протест пред Народното събрание,

...
Хотелиери и ресторантьори се събраха на протест пред Народното събрание,
Коментари Харесай

Над 1000 протестиращи искат оставка на правителството

Хотелиери и ресторантьори се събраха на митинг пред Народното събрание, макар постигнатото нощес съглашение с финансовия министър Владислав Горанов.Протестът стартира зад тила на паметника на Цар Освободител, само че към 12:20 уредниците му ненадейно взеха решение да се реалокират от към страната на Народното събрание, като блокираха придвижването по бул. Цар Освободител. Полиция и елементи на жандармерията с каски и шлемове са строени пред Народното събрание.

Протестът е поради наредбата за въвеждане на софтуерите за ръководство на продажбите, която трябваше да влезе в действие на 31 януари, само че през вчерашния ден бе решено да се отсрочи с 6 месеца. Събралите се на митинга хотелиери и ресторантьори желаят понижаване на ДДС-то. След срещата Владислав Горанов сподели, че при отлагането на наредбата, която тормози сектора, първите три месеца ще бъдат употребявани за взаимна работа с специалистите на съответните организации и Национална агенция за приходите. Това се прави за да се реализиран изясняваният неяснотите, за които претендира бизнеса.

Чуха се крясъци и претенции за оставките на финансовия министър Владислав Горанов и на държавното управление като цяло. „ Искам си децата! Искам си водата! Искам си живота “, викаха протестиращи.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР