Хотелиерът, който беше задържан в петък от полицията в Слънчев

...
Хотелиерът, който беше задържан в петък от полицията в Слънчев
Коментари Харесай

Хотелиерът, атакувал израелски туристи, е освободен без обвинение

Хотелиерът, който беше арестуван в петък от полицията в Слънчев бряг, поради проявена експанзия против израелски туристи, в събота вечерта беше освободен, без да му е повдигнато обвиняване, съобщи Българска национална телевизия.

Иван Тодоров е бил разпитан за случая. Спорът е сниман с телефон, а клипът обиколи израелските малките екрани. В него се вижда по какъв начин хотелиерът се пробва да ритне едната жена.

Образувано е досъдебно произвеждане, като към момента се разпитват всички участници и очевидци на случая. Ще се търсят и способи двете израелски гражданки да бъдат разпитани в България и едвам по-късно ще се реши дали ще бъде повдигнато обвиняване, споделиха от Несебърската прокуратура.

На публикуваните от израелските медии фрагменти от видеото се вижда по какъв начин Тодоров протяга ръка да удари туристка с репликата " Ей, циганко, вън! " и приказва на британски език, а тя отвръща още веднъж на британски с предизвестието " Не ме докосвай. " Наблизо е детето й. След това мъжът се пробва да ритне друга жена, която снима с телефон, само че не съумява и пада на земята.

В медиите в Израел двете дами от Тел Авив описват, че са създали резервация за разкош апартамент в 4-звездния Best Western Plus Premium Inn в Слънчев бряг. Платили са за почивката си авансово, само че когато пристигнали в хотела, се оказало, че апартаментът им към този момент е ангажиран от други хора. От там тръгнал и абсурда.

От хотела имат друга версия – туристите са пристигнали в 11 часа и са настояли да бъдат настанени, макар че по правилник това става след 14 часа.

" Остро осъждаме всевъзможни прояви на жестоко отношение с туристи, защото сходни случаи въздействат на имиджа на България. Никакви условия не могат да оправдаят това ", разяснява случая министър Ангелкова.

От министерството означават, че ползата за туризъм у нас от Израел е постоянен и в последните години отбелязва резистентен растеж в годините. Данните демонстрират, че в интервала януари-май 2019 година задграничните туристически визити от Израел са 71 764. За предходната година броят им се усилва със 17,3% по отношение на 2017 година до 244 146. През 2017 година жителите на Израел посетили България са били 208 594, което съставлява нарастване от 13,7%.

В публична позиция от посолството на Израел настояха локалните управляващи да създадат всичко належащо за възобновяване на справедливостта.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР